subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Krajinović posle uspeha karijere: Slomile su me emocije

Posle istoriskog uspeha, plasmana u finale Mastersa u Parizu, Filip Krajinović je izjavio„Kada sam prošao kvalifikacije bio sam veoma zadovoljan i srećan, jer nakon svega što sam preživeo prethodnih godina sa povredama, pauzama, nakon toga što sam na početku godine bio na 273. poziciji na ATP listi, naći se u situaciji da igraš glavni turnir Masters takmičenja je veliki uspeh. Ipak, život mi je nakon svega, nakon svih teniskih lomova koje sam doživeo u profi karijeri, gde je sve već godinama išlo tri koraka napred pa dva unazad, konačno izrežirao jednu nezaboravnu nedelju“.

Napomenuo je i razloge poraza u finalnom duelu: „Bilo je jako teško ostati smiren, hladan, a to je najvažnije u završnici turnira. Svaki višak emocija oduzima na snazi, energiji, što je mene potpuno i slomilo u finišu finala. Nakon osvojenog prvog seta protiv Soka noge su se oduzele, prestale su da me slušaju i više nisam uspeo da se vratim, da stabilizujem emocije koje su me potpuno slomile“. 

Kao što je Krajinović napomenuo na startu sezone je bio na 273. mestu na ATP listi, a sada se nalazi na 33. mestu što će mu verovatno doneti i status nosioca na Australijen Openu. Osim toga, postoji jako prostora za napredak, a biće u glavnom delu žreba na puno turnira na kojima brani malo bodova.

A evo i koji su dalji planovi Somboraca: „Najpre odlazim na zasluženi odmor, dve do tri nedelje i onda krećem sa pripremama sa trenerom Popovićem. Finale Mastersa u Parizu jeste bilo iznenađenje za mene, ali nije nešto što moje teniske mogućnosti nisu mogle da ostvare. Naprotiv, znam da mogu puno i verujem da ću to pokazati i dokazati u 2018. od koje sada, nakon svega što se dogodilo, očekujem da bude zlatna godina za mene. Na prvom mestu zdravlje, a samim tim sve će doći na svoje mesto“. 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje