petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kralj šljake je pao, Fonjini preslišao Nadala u Monte Karlu

Italijanski teniser Fabio Fonjini plasirao se u finale mastersa u Monte Karlu. On je u polufinalu bio bolji od aktuelnog šampiona Rafaela Nadala, rezultatom 2:0 po setovima 6:4 6:2.

Ono što je obeležilo ovaj meč jeste agresivnost i odlučnost Fabija Fonjinija. Italijan nijednog momenta nije odustao od svoje super agresivne igre koja mu je na kraju donela odličan rezultat. Fonjini je svaku kraću lopticu Nadala napadao, a na njegovu sreću velika većina tih loptica je završila u terenu.

I u trenucma kada je Nadal imao prednost od 3:1 Fonjini je napadao i veoma brzo vratio brejk. Kako je meč odmicao Fonjini je bivao sve sigurniji, i uz pomoć publike je apsolutno bio bolji igrač od Nadala. Veoma brzo je uspeo da preokrene prvi set u svoju korist, a na kraju je bilo 6:4.

U nastavku duela Fonjini je bio još bolji. Za veoma kratko vreme napravio je dva brejka i imao 5:0 uz servis. Ipak, Nadal kao veliki borac se nije predao, te je uspeo da vrati jedan brejk, ali to svakako nije bilo dovoljno za potpuni preokret.

Fonjini je ovom pobedu prekinuo Nadalov niz od 18 vezanih pobeda u Monte Karlu, a u velikom finalu će igrati protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje