subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kriza u Gelzenkirhenu

Nemački bundesligaš – Šalke 04 nakon izuzetno slabog plasmana u sezoni 2018/2019 (tek 14. mesto na tabeli) u novi šampionat ušao je sa znatno većim ambicijama.

„Rudari“ su za novog trenera imenovali – Dejvida Vagnera koji je „preporodio“ ekipu, jer je u prvom delu ove sezone klub iz Gelzenkirhena beležio veoma dobre rezultate, bio pri samom vrhu tabele i očekivala se i „borba“ za pozicije koje vode čak u Ligu Šampiona.

Ipak, sredinom januara krenuo je njihov „sunovrat“ (kada su i ostvarili svoju poslednju prvenstvenu pobedu), te su sada u negativnoj seriji od devet uzastopnih susreta na kojima nisu trijumfovali u Bundesligi, a pritom su eliminisani i iz nacionalnog kupa Nemačke.

Činilo se da će pauza usled pandemije virusa ići u korist Šalkea kako bi se malo „trgnuli“, ali to nije bio slučaj, jer nakon što se sezona nastavila pretrpeli su dva teška poraza – na gostovanju u velikom derbiju protiv Borusije Dortmund (4:0), ali i na svom terenu od Augzburga (0:3).

Nema dileme da je kriza uzela maha među „Rudarima“ koji za razliku od minule sezone ne treba da strpe za opstanak, ali da svakako gledajući renome ovog kluba to ne sme nikako da ih zadovolji, već da do kraja prvenstva pokušaju da barem stignu do pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje