Advertisement
BetWinner

Stadion u Stračevu će biti domaćin najznačajnijeg događaja u Kalendaru takmičenja Ragbi saveza Srbije ove godine, gde će tokom subote i nedelje biti na programu čak pet finalnih završnica ovogodišnjih veoma uzbudljivih takmičenja. „Rugby Serbia Finals Weekend“ predstavlja krunu sezone, koja je uprkos opasnosti usled pandemije COVID-19 virusa, uspela da se odigra u punom formatu zahvaljujući pasioniranim ljubiteljima sporta koji su preduzeli sve preventivne mere zaštite, sve u cilju da se sportistima omogući nesmetano i bezbedno treniranje i takmičenje. Ukupno je 14 takmičarskih ekipa, iz 8 klubova, izborilo plasman na Finalni vikend i zakazalo borbu za medalje i trofeje. Na žalost, usled COVID-19 pandemije, nije dozvoljeno prisustvo publike na stadionu.

Najznačajniji događaj je utakmica Finala Kupa Srbije u kojoj će se sastati ekipe BRK Crvene Zvezda i RK Rada. Crveno beli su u polufinalnom meču protiv solidne RK Vojvodine pokazali klasu i sasvim zasluženo overili kartu za finalni meč. Zvezdi će definitino najveći adut biti brza i uigrana linija koja je pokazala svoju efikasnost protiv Novosađana. Sa druge strane, ekipa RK Rada je do finala došla pobedom nad braniocem trofeja i aktuelnim Prvakom Srbije, ekipom RK Partizana kojima je to bio prvi poraz ove jeseni. Nakon što su u Prvenstvu Srbije zaostali svega jedan bod iza šampiona, plavo beli će svakako želeti da se dokopaju Kupa Srbije i velikom pobedom kompletiraju sezonu. Utakmica je na programu u nedelju, sa početkom u 14:00h.

Meč dana u subotu će biti Finale Prvenstva Srbije u okviru B grupe, gde će se sastati RK Torpedo Mlava iz Petrovca na Mlavi i RK Loznica. Početak utakmice je zakazan za 14:30h. Može se reći šlager dana, jer su sve prethodne utakmice između dva rivala bile veoma neizvesne do poslednjeg sudijskog zvižduka. Ekipa RK Torpedo Mlava, se priključila takmičenjima pod okriljem Ragbi Saveza Srbije ove godine, i već je na pragu borbe za prvi trofej. Veoma značajan događaj za ragbi zajednicu u Petrovcu na Mlavi koja je svakim danom sve brojnija i brojnija. RK Loznica je pre nekoliko sezona u svom debitantskom nastupu u takmičenju uspela da osvoji trofej. Ove sezone imaju odličnu priliku da uvećaju broj titula na svom kontu i da obraduje brojne ljubitelje jajaste lopte u Loznici. Takođe svoja finalna nadmetanja imaće i U16 kadeti, U14 pioniri i U12 petlići koji će se boriti za titule državnih prvaka.


Autor fotografija: Vanja Bejin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here