četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kup Konfederacija u Rusiji 2017 (najava takmičenja i analiza grupe A)

Kup Konfederacija koji je na programu od 17.juna do 2.jula u Rusiji, igra se po 10 put, a predstavlja neku vrstu predigre za Svetsko prvenstvo koje se igra naredne godine na istim stadionima u Rusiji.

Plasman na Kup Konfederacija, ostvarili su domaćin Rusija, svetski prvak Nemačka, kao i prvaci kontinentalnih takmičenja, Portugal kao prvak Evrope, Čile kao prvak Južne Amerike, Meksiko kao prvak Severne Amerike, Australija kao prvak Azije, Novi Zelend kao prvak Okeanije i Kamerun kao prvak Afrike.

Timovi će biti podeljeni u dve grupe, u grupi A se takmiče Rusija, Novi Zeland, Portugal i Meksiko. U grupi B se nalaze Čile, Nemačka, Kamerun i Australija. Plasman u polufinale izboriće dve najbolje ekipe iz obe grupe.

 

Utakmice će se igrati na četri stadiona:

  • Krestovsky stradion u Sankt Petersburgu (68.134 gledalaca)

  • Kazan Arena u Kazanju (45.379 gledalaca)

  • Otkrytye Arena u Moskvi (45.360 gledalaca)

  • Fisht Olympic Stadion u Sočiju (47.659 gledalaca)

A GRUPA

RUSIJA

Reprezentacija Rusija ,,zaradila“ je učešće na ovom događaju kao domaćin i imaće uz sebe navijače i prednost domaćeg terena. Što se tiče sastava ekipa će morati da se privikne na odsustvo Ignaševiča i brače Berezucki u odbrani, koji su godinama nosili defanzivu tima.Tu je i dalje neprikosnoveni golman Akinfeev koji će puno značiti odbrani svog tima. U defanzivnom delu tima su sada Roman Šiškin, Igor Smolnikov, Dmitri Kombarov. Što se tiče veznog reda tima glavni nosioci igre su Denis Glušakov fudbaler Spartak Moskve i njegov saigrač iz kluba Igor Samedov, a tu je i nekadašnji igrač Čelzija, Juri Žirkov. Problem može biti izostanak Alena Džagoeva, fudbalera CSKA Moskve koji izostaje zbog povreda, a inače je najefikasniji vezni fudbaler reprezentacije sa 9 pogodaka. Takođe nema ni Olega Šatova, odličnog veznog fudbalera Zenita. Napad će predvoditi najbolji strelac Ruskog prvenstva, Smolov (18 golova u šampionatu), a tu si i Poloz iz Rostova i Kanjunikov iz Rubina. I u ovom delu tima selekcija Rusije neće biti kompletna jer nedostaje drugi strelac šampionata i drugi najbolji strelac reprezentacije Artem Dzjuba, kao ni najboljeg strelaca ovog tima Aleksandra Kokorina.

Fedor Smolov, biće najveća uzdanica reprezntacije Rusije!

Prednost domaćeg terena biće značajan faktor za ovu reprezentaciju, a sreća koju su imali prilikom žreba grupa, može im doneti željeno polufinale, za koje će se najverovatnije boriti sa selekcijom Meksika. Obratite pažnju na Smolova koji će imati posebnu želju da se posle Ruskog šampionata, dokaže i na međunarodnoj sceni.

NOVI ZELAND

Pobednik prvenstva Okeanije i tim koji nema relanu konkurenciju na ovom kontinetnu posle odlaska Australije u Azijsku konfederaciju. Osim četvorice igrača sa preko 30 godina, ostatak tima je jako mlad i bez velikog iskustva. Golman Stefan Marinović nastupa u ekipi Untehašinga koja nastupa u Nemačkoj 3 ligi. Dok je odbrana sastavljena od igrača koji nastupaju na Novom Zelandu i Australiji, uz po jednog igrača iz Grčke, Kanade i Amerike. Dvojica igrača sa najviše ,,pedigrea“ su 20-godišnji Brotherton iz Sanderlenda i Tomi Smit igrač Ipsviča. Veliki problem predstavlja izostanak Vinstona Rida, kapitena ovog tima i štopera Vest Hema. Što se tiče veznog reda Bili Tuiloma iz Marseja je najpoznatije ime, dok ostatak veznog reda čine igrači iz Australijskih i Novog Zelandskih klubova.

Najviše nade, Novi Zeland polaže u najboljeg strelac Čempionšip lige i fudbalera Lidsa, Krisa Vuda!

U napadu će glavnu ulogu imati Kris Vud, napadač Lidsa i najbolji strelac Čempionšip lige sa 27 golova, za čije usluge su interesovanje pokazali i neki Premijerligaši. Na ovog igrača treba obratiti posebnu pažnju jer raspolaže odličnom skok igrom i izuzetnom fizičkom snagom.

PORTUGAL

Trenutni prvak Evrope dolazi na ovo takmičnje sa velikim ambicijama i sa najjačim timom na raspolaganju. Na golu neće biti promena Rui Patriso će opet čuvati mrežu svoje selekcije. U odbrani takođe nemam značajnih promena, tu su Bruno Alves, Pepe, Luis Neto, Guereiro,Fonte i Sedrik, tako da ni ovde neće biti posebnih problema sa uigranošću tima. Što se tiče veznog reda, u odnosu na tim osvajača EP-a, nema Žoao Marija koji je odlične partije pružao na prvenstvu Evrope ali su ga nešto slabije partije u Interu koštale mesta, nema ni Renato Sančeza, 19-godišnjeg vunderkida iz Bajern Minhena. Izostanak ovih igrača neće biti problem nadomestiti jer su tu Moutinjo, Danilo, Vilijam Karvaljo, Andre Gomes, Pici, Adrian Silva. Ali najveća prednost ovog tima u odnosu na sve prethodne sastave Portugala jeste sam napad tima, koji i pored toga što je uvek imao Kristijana Ronalda, nikada nije bio jači, jer su mu pridodati mladi napadači i nove zvezde svetskog fudbala  Bernardo Silva novi igrač Mančester Sitija, i Andre Silva novi igrač Milana. Takođe Nani i Kvarežma zaokružuju sjajni sastav ove reprezentacije pod vođstvom Fernanda Santosa, trenera čije ime se izgovara sa najvećim poštovanjem i u selekciji i oko nje. Bernardo i Andre Silva su igrači koji bi mogli da eksplodiraju na ovom takmičenju. A u seleciji nije Eder, čovek čiji je gol doneo titulu prvaka Evrope, Portugalu.

MEKSIKO

Još jedan tim koji je redovan učesnik velikih takmičenja i koji je žilav protivnik čak i najvećim selekcijama sveta. Na golu je neprikosnoveni Giljerme Očoa, ali nema njegove stalne zamene Korone koji je povređen. Odbranu će kao i mnogo puta do sada predvoditi Rafa Markez (139 nastupa za nacionalni tim), a uz njega će biti i Hektor Moreno, novo pojačanje Rome, kao i Salcido iz Fiorentine, Rejes iz Espanjola i Lajun iz Porta, svakako odbrana koja iskustvom i kvalitetom može da sačuva i najopasnije napadače na svetu. Ono što je takođe interesantno je i snaga Meksika u veznom redu, tu je Džonatan dos Santos iz Viljarela, mlađi brat napadača Đovanija, kao i Marko Fabijan koji nastupa za Ajntraht Frankfurt, a ove sezone je igrao jako dobro i postigao 7 golova uz 4 asistencije. Tu su i Hektor Herera iz Porta i Akvino iz UANL-a. Kao i najiskusniji Andreas Gvardado koji je uz Markeza sinonim za ovaj tim.

U napadu posle dugo vremena, selektor Meksika može da računa na sve najbolje napadače koje ova nacija ima. Tu je Karlos Vela iz Real Sosjedada, kao i Đovani dos Santos, igrač LA Galaksija i Ćićarito Hernandez, fudbaler Bajera, Raul Himenez iz Benfike daje još više opcija, kao i iskusni Oribe Peralta koji je u jednom trenutku kada niko od navedenih nije iz raznih razloga bio u timu, predstavljao najveću opasnost po gol protivnika. Svakako da Meksiko uz Portugal ima najviše prava da se nada odličnom rezultatu iz ove grupe. Na čelu selekcije je Osorio, kolumbijski stručnjak.

Karlos Vela, Đovani dos Santos i Oribe Peralta! Napad Meksika nikad nije bio jači!

PREDLOG ZA KLAĐENJE: Pobednik grupe A , selekcija Portugala, kvota 1,92

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje