utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kup Konfederacija u Rusiji 2017 (najava takmičenja i analiza grupe B)

Kup Konfederacija počinje za dva dana, a mi smo vam u prošlom tekstu Kup Konfederacija-Grupa A, predstavili sistem takmičenja i timove učeniske iz grupe A, u današenjem tekstu, potrudićemo se da vam predstavimo preostala četri tima iz grupe B.

B GRUPA

Nemačka

Akutelni Svetski prvak i tim koji ima jedno treće mesto sa Kupa Konfederacija 2005.goine doalzi na ovo takmičenje sa podmlađenim timom i bez puno zvezda ove selekcije. Ukoliko pogledamo listu igrača koji ne nastupaju, jasno je da ovo nije najjači tim Nemačke, na ovom takmičenju nema golmana Manuela Nojera, Humelsa, Hovedesa i Boatenga u defanzivi, u veznom redu nedostaju Ozil, Kedira, Sane, Kros, Gundogan, a nema ni novog pojačanja Bajerna, Gnabrija. U napadu neće biti Milera, Gomeza, Širlea,Gecea i Rojsa. Pa ko će onda predstavljati Nemačku na ovom takmičenju? Od igrača koji su osvojili Svetsko prvenstvo, tu su samo Mustafi, Draksler koji će biti i kapiten tima, i Matijas Ginter, tada igrač Frajburga, a sada Borusije Dortumund. Na golu će biti golman Barselone, Mark Ter Štegen, tu su i Leno iz Leverkuzena i Trap iz PSŽ-a. Što se tiče defanzive, pored Mustafija igrača Arsenala, tu je i tamnoputi Rudiger iz Rome, kao i Kimih iz Bajern Minhena, odbranu upotpunjuju Hektor iz Kelna, kao i Ginter iz Dortumunda. Što se tiče veznog reda svakako da je najvažniji Julijan Draksler koji je imao solidnu sezonu u PSŽ-u, od ,,zvučnijih“ imena tu je i Emre Can iz Liverpula i Sebastian Rudi iz Hofenhajma koji je u prošloj sezoni zabeležio 7 asistencija. Dva igrača koja su eksplodirala ove sezone i odigrali odlično za svoje klubove, Brandt iz Leverkuzena (32/3 gola/8 asistencija) i Kerem Demirbay, vezni igrač Hofenhajma (28/6/8) igrač turskog porekla. I upravo ova dva igrača mogu biti potencijalna prijatna iznenađenja u ovom timu. Gorezka iz Šalkea, Deme iz Lajpciga i Amin Junes iz Ajaksa upotpunjuju ovaj tim. Što se tiče napada selekcije čini ga trojak sa po dva nastupa za nacionalni tim, tu su četvrti strelac Bundeslige, Verner iz Lajpciga, strelac 21 gola i igrač za kojeg su interesovanje pokazali mnogo veći klubovi, zatim Vagner iz Hofenhajma, koji je postigao 11 golova u ligi, kao i igrač Menhengladbaha, Štindl.

Werner, igrač Lajpciga i potencijalno najbolji strelac ovogdišnjeg Kupa Konfederacija!

Selekcija Nemačke, odnosno ovaj sastav će imati težak zadatak da nosi ,,breme“ favorita, a neiskustvo ovih igrača može da bude veliki problem, što se i pokazalao u utakmici protiv Danske kada su odigrali samo 1:1.


ČILE

Reprezentacija Čilea, uspela je da napravi mini iznenađenje i osvoji prvenstvo Južne Amerike ispred favorizovanih Brazilaca, Argentinaca i Kolumbijaca i tako izborila plasman na Kup Konfederacija. Odlaskom selektora Sampaolija (sadašnjeg selektora Argentine) selekcija je nastavila da igra istim stilom i kod novog stučnjaka, a tim je gotovo nepromenjen u odnosu na onaj koji je izborio kvalifikaciju. Na golu je neprikosnoveni Klaudio Bravo iz Mančester Sitija, on je i kapiten ovog tima. Uigranost odbrane prestvalja veliki kvalitet ovog tima, tu su već godinama Medel, član Intera koji ima 101 nastupa za reprezentaciju, kao i Gonzalo Hara koji ima 102 nastupa, tu su još i Maurisio Isla sa 90 nastupa i Bosežur sa 91 nastupom. Mena, Roko i Dijaz upotpunjuju defanzivnu liniju tima.

Vezni red je pretrpeo određene izmene, pre svega jer nedostaje kreator i plejmejker ovog tima Horhe Valdivija, igrač čije lopte ,,imaju oči“, a nema ni super borbenog zadnjeg veznog Karlosa Karmone, takođe će izostati i Matias Fernandez, igrač Milana i još jedan kreativac, sličnog kova kao i Valdivija. U njihovom odsustvu veliku odgovornost moraće da iznesu Arturo Vidal iz Bajern Minhena i Aranguz igrač Bajer Leverkuzena, iskustvo neče nedostajati jer su tu Marselo Dijaz i Pablo Hernandez iz Selte, kao i Francisko Silva iz Kruz Azula i Fuenzalida iz Univerzidad da Čilea.

U napadu je velika zvezda ovog tima Aleksis Sančez, igrač sa 110 nastupa i 37 golova i član Arsenala. Odličnu podršku i saradnju ima sa Eduardom Vargasom, članom meksičkog UANL-a. Na spisk nema Estebana Paredesa i Oreljane, a ostatak napadačkog dela tima čine članovi Meksičkih timova.

Najveći kvalitet ovog tima jeste iskustvo igrača, najmlađi igrač ima 22 godine, a veliki broj igrača je stariji od 27 godina. Uigranost tima i ofanzivan fudbal koji forsiraju čine ovu selekciju jako nezgodnim protivnikom za svakog, potencijalni favoriti iz senke.


KAMERUN

Kamerun je za ovogodišnji Afrički Kup Nacija podmladio sastav koji je trebao da stiče iskustvo i tek na narednom takmičenju 2019-te godine čiji su domaćini, zablista punim sjajem. Planovi su promenjeni odličnim igrama ovog tima i osvajanjem ovog takmičenja, a na Kup Konfederacija tim dolazi sa gotovo nepromenjim timom, iako izostaje nekoliko članova tog sastava. Na golu je neprikosnoven najbolji golman Afričkog Kupa Nacija i član Sevilje, Ondoa. Što se tiče defanzivne linije koja je funkcionisala besprekorno na prvenstvu iako je prva zvezda Nkolu više vremena proveo na klupi, a sada ga i nema na spisku. Odbranu čine Ngadeu-Ngađui iz Slavije Prag, Teikeu iz Sošoa, Fai iz Standard Liježa i Ojongo iz Montreala, tu su još četvorica manje iskusnih igrača, a opet nema Henrija Bedima iz Marseja, Čeđua iz Galatasaraj, Nkolua iz Liona, Matip iz Liverpula i Njom iz VBA.

Što se tiče veznog reda, najveći problem ove selekcije je nedostatak klasične ,,desetke“, pa tu ulogu preuzima Moukanđo igrač Loriana koji u svom klubu igra klasičnog napadača, tu su i Manđek iz Meca, Siani iz Ostendea koji je odlično odigrao na ACN-u, Đoum iz Hartsa i Zambo Anguisa, novo ime na spisku, fudbaler Marseja.

Napad koji u selekciji Kameruna čine trojica igrača u svakom meču, ali sa defanzivnim zadacima i igrom u oba pravca, čine prva zvezda ovog tima, Vinsent Aboubakar iz Bešiktaša koji se u potpunosti podredio interesima tima. Zoua iz Kajzerslautera, Ekembi iz Anžea su i dalje tu. Tu je i najbolji igrač Afričkog Kupa Nacija, Basogog koji je ostvario unosan transfer u Kineski Henan. Na spisku nema Čupo Motinga, kao ni Klintona N’Žia iz Totinhema.

Može li Basogog, predvoditi selekciju Kameruna do još jednog iznenađenja!

Iako su osvojili Afrička Kup Nacija, tek sada će se videti od čega je skovana ova selekcija, borbenost i određeni stil igre će sigurno i sada pokazati, a da li će to biti dovoljno da se suprotstave favorizovanim Nemcima i Čileancima, kao i iskusnim Australijancima, videćemo kroz par dana.


AUSTRALIJA

Ova selekcija je godinama bila ,,zarobljena“ u Okeaniji, gde je dominirala ali nije imala uspeha van svog kontitnta, te je stoga prešla u Azijsku federaciju i od tada je redovan učesnik prvenstva Sveta, a sad kao osvajač Azijskog kupa, igraće i na ovom takmičenju. Realno sagledavajući, oni su autsajderi ove grupe, ali da krenemo redom. Na golu je Metju Rajan iz Valensije, tu je i Langerak iz Študgarta tako da ovde nemaju problema. Što se tiče defanzive tima, Trent Sainsburi koji je proveo na pozajmici u Interu polusezonu, stub je ove odbrane, inače član kineskog Jiangsua, a tu je i Rajan MekGovan iz Guižua. Ostatak odbrane čine manje iskusni igrači i članovi japanske Jokohame, Rosenborga, Pakoš Fereire i Burse.

Što se tiče veznog reda Aron Moj fudbaler Mančester Sitija, za čije usluge su interesovanje pokazali i neki drugi klubovi važan je igrač, koji bi mogao da se pokaže na ovom takmičenju,proslu sezonu proveo je u novom clanu Premier lige-Hadersfildu, gde je imao ucinak od 4 gola i 7 asistencija. Iskusni Miligan kvariće igru protivnika na sredini. Tu je i Jego igrač Šturma iz Graca koji će debitovati za nacionalni tim, Tom Rogić, ofanzivni vezni i krilni napadači Troisi i Luongo biće zaduženi za kreiranje šansi svojim napadačima.

U napadu je najveća zvezda ovog tima, Tim Kejhil, 37 godina, 97 nastupa za nacionalni tim i 48 golova, glavni pokretač svega u selekciji. Tu je i Metju Leki iz Herte, kao  i Rob Kruse koji  je tretnuo je bez kluba, kao i Tomi Jurić član Lucerna, koji je prošle sezone na 35 utakmica postigao 11 golova.

Tim Kejhil, legendarna ,,4“ selekcije Australije!

Tim koji poseduje iskustvo ali koji puno zavisi od svog najboljeg igrača, veteran Tima Kejhila, teško će uspeti da uradi nešto u ovoj grupi osim časne borbe i predstavljanja svoje zemlje.


Nadamo se da smo vam predstavljanjem timova, olakšali gledanje ovog takmičenja, a svakako da možete očekivati i najave mečeva svakodnevno dok traje takmičenje. Kvote za mečeve ovog takmičenja pogledajte na portalu kladionice Max bet!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje