petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kup Radivoja Koraća: Dva stranca u Partizanu su višak!

 U Nišu, od 17. do 20. februara, igraće se Kup “Radivoja Koraća”. Razume se, crno-beli su uz večitog rivala, Crvenu zvezdu, najveći favoriti za osvajanje pehara.

Iako je u javnosti provejavala priča o ukidanju broja stranaca, to se nikada nije izbiljno uzelo u razmatranje. Dakle, ostaju četiri stranca, kao i što je do sada bio slučaj. To znači da će Partizan morati da se liši dva strana košarkaša, pošto u timu iz Humske njih šestorica imaju status stranca. Pred Željkom Obradovićem je, dakle, ozbiljna dilema.

Status stranog igrača u ovom treutku imaju Jam Madar, Dalas Mur, Gregor Glas, Rodions Kuruc, Zek Ledej i Matijas Lesor. Tu je i Kevin Panter, ali on ima i državljanstvo Srbije, koje je dobio dok je igrao za Crvenu zvezdu. Dakle, dvojica su višak. Postoje dve varijante rešavanja ovog “problema”.

Prva je da Žoc za Kup ne računa na dva stranca. S obzirom na trenutno stanje, vrlo lako je moguće da u tom slučaju u Niš ne otputuju Gregor Glas i Rodions Kuruc. To je pretpostavka na osnovu onoga što obojica pružaju na terenu i minutaže koju imaju.

Postoji i šansa da jedan od ovih stranaca u međuvremenu postanu srpski državljani. S obzirom na “košarkaško državljanstvo”, u tu priču upada samo Zek Ledej. Za razliku od ostalih, Madara, Glasa, Mura, Kurua i Lesora, on nije igrao za reprezentaciju svoje zemlje. Ukoliko dobije naš pasoš, onda će sa spiska putnika za Kup da otpadne jedan stranac. I u tom slučaju bi Žoc trebalo da vaga između Glasa i Kuruca?


Izvor: MaxbetSport

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje