četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Afrički Kup Nacija (11.jun) – najave i prognoze!

U nedelju na programu su mečevi prvog kola kvalifikacija za Afrički Kup Nacija 2019-te godine, još se nisu slegli ni utisci ovogodišnjeg ACN-a, a timovi već moraju u nove borbe, paralelno sa kvalifkacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo! U ovom članku pokušaćemo da vam skrenemo pažnju na najinteresantnije detalje sa nekih od utakmica i da damo neki predlog za igru, ukoliko vam se nešto bude svidelo možete prepisati na svojim kladioničarskim lisitićima, ovde ćemo obraditi samo mečeve koji se igraju u nedelju:

Najpre par napomena vezano za sistem kvalifikacija, timovi su podeljeni u 12 grupa sa po 4 tima, a odlazak na takmičenje će izobriti 12 proplasiranih ekipa, uz 3 najbolje drugoplasirane ekipe, koje će uz domaćina Kamerun (koji igra u grupi B i ukoliko bude prvoplasiran na turnir će se direktno plasirati drugoplasirani tim iz grupe) činiti 16 ekipa učesnica.

ZIMBABVE – LIBERIJA: Selekcija Zimbabvea odigrala je odličane mečeve na ovogodišnjem Afričkom Kupu Nacija, pre svega, prikazali su ofanzivan i dopadljiv fudbal i pokazali da se mogu nositi sa svim selekcijama. Na domaćem terenu su na poslednjih 8 mečeva, poraženi samo od Tunisa 2:4, jednom odigrali nerešeno i slavili 6 puta. Selekcija Liberije bez zapažnenih rezultata, većina tima je iz domaće lige, osim 5-6 igrača koji igraju u Indoneziji, Rumuniji, Japanu i Litvniji. Na poslednjih 7 gostovanja, 5 poraza i dve pobede (Džibuti i Gvineja Bisao).

PREDLOG: 1 (pobeda domaće selekcije) kvota 1,50


CENTRALNOAFRIČKA REPUBLIKA – RUANDA: Domaćini su selekcija koja igra možda i najotvorniji fudbal na Afričkom kontinentu, na poslednjih 8 utakmica ove selekcije, viđeno je čak 28 golova, prosečno 3,5 gola po meču. Selekcija je sastavljena od igrača koji nastupaju po celom svetu. Selekcija Ruande se bolje kotira u okvirima Afrike, ali u poslednje vreme beleže nešto slabije rezultate, na poslednjih 8 mečeva ovog tima viđeno je 26 golova, prosečno 3,25 gola po meču.

PREDLOG: 2+ ( dva i više gola na meču) kvota 1,50


BENIN – GAMBIJA: Grupa sa Alžirom i Togom i ove dve selekcije svakako se može nazvati ,,grupa smrti“, ovaj duel vrlo važan za oba tima, domaća selekcija sastavljena od igrača koji nastupaju u Francuskoj ligi 1 i 2, Sesenjon (Monpelje), Koukou (Lens), Mounie (Monpelje),  Verdon (Bordo). Vezali su 6 mečeva bez pobede, a poslednja 4 su remizirali, na poslednjih 13 od 14 mečeva viđeno je najmanje 2 pogodka. Gambija sa izuzetno podmlađenim timom i puno igrača sa svega nekoliko nastupa za nacionalni tim, i baš iz tog razloga su bez pobede poslednje 2 godine, zabeležili su 7 poraza i 4 nerešena meča, na 4 od 5 gostovanja viđeno je 3 i više golova.

PREDLOG: 1&2-5 gola ( pobeda Benina uz raspon golova od 2 do 5) kvota 1,70


GANA – ETIOPIJA: Što bi se reklo ,,zicer“ dana, selekcija domaćina jedno od najvećih imena u Africi, za ovaj meč selektor domaćih Apija može da računa na skoro najjači tim, izostaće Baba Rahman, Badu, Vakaso, ali su svi ostali tu. Gana nije poražena na svom terenu 10 vezanih mečeva. Gosti iz Etiopije su sastav sačinjen većinom od igrača iz domaćeg prvenstva i bez velikog iskustva, naročito velikih problema imaju na gostovanjima gde su poraženi od timova kao što su Sao Tome i Principe, Burundi, Ruanda.

PREDLOG: 1&2-5 ( pobeda Gane uz raspon golova od 2 do 5) kvota 1,50


ALŽIR – TOGO: Nikome nije jasno šta se desi sa selekcijom Alžira kada kvalitet koji neoporno poseduje ne pretoče u vrhunski rezultat na nekom takmičenju, novi selekror, Alcaraz pozvao je najjači sastav za ovaj meč, Alžir je selekcija koja u 8 vezanih mečeva nema poraz na svom terenu (7 pobeda i 1 nerešena utakmica), a svaki put su postigli najmanje po gol, na 6 od 8 mečeva 2 i više gola. Togo se i dalje oslanja na Emanuela Adebajora, ali je selekcija poprilično podmlađena, veliki problem može da bude neiskustvo golmana od kojih najstariji ima svega 19 godina, pored toga čak 10 igrača iz domaće lige, i čak 16 igrača sa manje od 10 nastupa za nacionalni tim.

PREDLOG: Domaćin 2+ ( selekcija Alžira će postići 2 i više gola na meču) kvota 1,40


TUNIS – EGIPAT: ,,Arapski derbi“ već u prvom kolu i meč koji može da odredi dalji tok kvalifikacija. Selekcije između kojih nema nepoznanica, Tunis bez dvojice važnih veznjaka Khazrija i Msaknija. Egipat kao finalista ACN-a, sada samo bez veznjaka Ibrahima Salaha i napadača Mohsena, ostatak tima je tu. U poslednjih 10 međusobnih mečeva ovih timova nije viđeno više od 3 gola, a na 8 od 10 bilo je dva i manje gola. Tunis nikada nije poražen od Egipta na svom stadionu.

PREDLOG: 0-1 prvo poluvreme ( u prvom poluvremenu će biti 0 ili 1 gol) kvota 1,40


Predlozi i analize predstavljaju indvidualno mišljenje urednika i nisu u pitanju nikakve ,,dojave“ već samo predlozi zasnovani na statistici i opštem utisku, ukoliko se odlučite za neki od predloga, želimo vam puno sreće! Za više novosti i kladioničarskih predloga pratite nas na našem poratalu www.sportskenovosti.net


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje