četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije: Crna Gora je svesna svojih mogućnosti

Crnogorski košarkaši odradili su juče trening u Pou gde će večeras protiv Francuske početi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Domaćin je favorit, međutim u crnogorskom timu nadaju se da mogu pružiti dobar otpor.

“Fali dosta igrača, imali smo i samo tri treninga. Neće biti lako, ali moramo da pokušamo da odigramo što je bolje moguće. Ni putovanje nije bilo lako, mada smo na tako nešto svi navikli”, rekao je Filip Barović i nastavio:

“Ljetos smo imali pretkvalifikacije, one nam sigurno pomažu u pripremi ovih mečeva u kvalifikacijama. Ali, opet, ekipa je bitno promijenjena, samo jedan trening od ukupno ti smo odradili kompletni. Francuska je takođe oslabljena, ali ima veliku bazu, dosta igrača iz ovog sastava igra Evrokup. Protiv nekih smo već igrali u duelu sa Virtusom i znamo dobro šta da očekujemo od njih”.

Crna Gora je i u prethodnim kvalifikacijama bila u grupi sa Francuskom. Rival je dobio oba meča, ali je u Podgorici jedna lopta bila presudna.

„Nijesmo kompletni, ali smo došli da odigramo mušku utakmicu, da se suprotstavimo i da se predstavimo u što boljem svjetlu. Došao sam da pomognem koliko mogu protiv atletski odlične ekipe Francuske. Treba da budemo pametni, fizički protiv njih je praktično nemoguće, ali možemo da iskoristimo njihove mane u igri”, rekao je Nemanja Radović.

“Lijepo je vratiti se. Dosta momaka znam od ranije, praktično čitav život i nedostajali su mi. U dobroj sam formi i imam samopouzdanja pred ove duele, to je veoma bitno za igrača. A motiva nikad ne fali kada se igra za reprezentaciju”, poručuje krilni centar Nemanja Radović.

Duel u Pou igra se od 20:30, a prenos je kanalu Nova sport.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje