petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Afrički Kup Nacija (10.jun) – najave i prognoze!

U petak uveče i u subotu i nedelju na programu su mečevi prvog kola kvalifikacija za Afrički Kup Nacija 2019-te godine, još se nisu slegli ni utisci ovogodišnjeg ACN-a, a timovi već moraju u nove borbe, paralelno sa kvalifkacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo! U ovom članku pokušaćemo da vam skrenemo pažnju na najinteresantnije detalje sa nekih od utakmica i da damo neki predlog za igru, ukoliko vam se nešto bude svidelo možete prepisati na svojim kladioničarskim lisitićima, ovde ćemo obraditi samo mečeve koji se igraju u petak i subotu:

Najpre par napomena vezano za sistem kvalifikacija, timovi su podeljeni u 12 grupa sa po 4 tima, a odlazak na takmičenje će izobriti 12 proplasiranih ekipa, uz 3 najbolje drugoplasirane ekipe, koje će uz domaćina Kamerun (koji igra u grupi B i ukoliko bude prvoplasiran na turnir će se direktno plasirati drugoplasirani tim iz grupe) činiti 16 ekipa učesnica.

SUDAN – MADAGASKAR: Duel dva tima bez naročitih uspeha u prošlosti, domaća selekcija je vezala 7 mečeva bez pobede, a na samo jednom od tih mečeva smo videli više od 2 pogodka. Madagaskar je sa druge strane mora da nastupi u predkvalifikacijama gde je u dvomeču slavio protiv Sao Tome i Principea ukupnim rezultatom 4:2 (pobede 1:0 i 3:2), rezultaom 2:0 ukupno, savladan je i Malavi u predkvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo (dve pobede 1:0). Od poslednjih 8 mečeva, na 7 nije viđeno više od 2 pogodka.

PREDLOG: Duel koji u mnogome može da odredi dalji tok takmičenja za oba tima jer su u grupi sa favorizovanim Senegalom i bolje rangiranom Ekvatorijalnom Gvinejom, 0-2 gola je idelan izbor za ovaj meč, kvota 1,50.


LIBIJA – SEJŠELI: Još jedan duel ekipa koje nisu favoriti u svojoj grupi sa Nigerijom i Južnoafričkom Republikom, no ipak selekcija Libije je mnogo ozbiljniji rival sa nekoliko igrača koji nastupaju u Evropi i boljim Afričkim klubovima, Sejšeli su na poslednjih 8 gostovanja uvek primali najmanje dva pogodka (od Mauricijusa, Etiopije, Zimbabvea, Svazilenda) i to od selekcija za koje se ne može reći da su krem Afričkog fudbala.

PREDLOG: Nadamo se da će selekcija Libije nastaviti da puni mrežu Sejšela kao i svi ostali protivnici kojima ova selekcija gostuje, kvota na igru domaćin 3+ je 2,00.


MALAVI – KOMORI: Duel timova koji su u grupi sa Kamerunom koji se već plasirao kao domaćin, tako da je ovo praktično grupa sa tri tima, Maroko je favorit, ali i ove dve selekcije traže svoju šansu. Domaćin nastupa sa igračima iz domaće lige, a na poslednjih 6 mečeva ovog tima bilo je 0-1 gol, dok je na 12 od 13 mečeva prolazna igra bila NG. Ekipa Komora sastavljena je od igrača koji igraju uglavnom u klubovima Francuske 2 i 3 lige, dok kapiten Abdou nastupa za Milvol. Na poslednjih 10 gostovanja, 8 puta je bilo 0-2 gola.

PREDLOG: 0-2 gola , kvota 1,45


BURUNDI – JUŽNI SUDAN: Ekipa gostiju je prošla predkvalifikacija savladavši Džibuti iako je u prvom meču poražena 2:0, na svom terenu su slavili 6:0. Selekcija Burundija na svom stadioni ume da iznenadi i jače selecije od ove. Na poslednja 4 gostovanja, ekipa Južnog Sudana je poražena na sva četri meča, uz gol raliku 1:14.

PREDLOG: Pobeda domaće selekcije ne bi terebala da dođe u pitanje, a kvota na takav scenario je 1,60.


ZAMBIJA – MOZAMBIK: Selekcija Zambije već nekoliko godina predstavlja jako prijatno iznenađenje na fudbalskoj mapi Afrike, uz to selekcija do 20 godina plasirala se u 1/4 finale FIFA Svetskog prvenstva ove godine. Iako je selekcija dosta podmlađena, uspeli su u kvalifikacijama za SP da odigraju nerešeno protiv Kameruna u gostima, u poslednja tri meča, pobeda protiv Ugande 0:1 i dve nerešene sa Kamreunom i Gabonom 1:1 i 0:0. Mozambik je neugodna ekipa ali van svog stadiona ne ume da igra, tako da su na poslednjih 9 susreta na gostovanjima poraženi 8 puta, dok na 7 mečeva nisu postigli ni gol.

PREDLOG: Domaća selekcija jeste favorit i smatramo da će pobediti ali smo primetili interesantnu kvotu na igru gost ne postiže pogodak koja je 1,68.


SENEGAL – EKV.GVINEJA: Jedna od najjačih selekcija Afrike, Senega kreće u misiju pobediti sve i osvojiti ACN, na tom putu im prva stoji selekcija Ekvatorijalne Gvineje. Domaćin lišen usluga Kouyate i Manea zbog poveda ali su svi ostali tu, selekcija EkV.Gvineje u standardnom sastavu, uglavnom iz španskih niželigaških klubova.

PREDLOG: Smatramo da će selekcija domaćin doći do pobede uz najmanje dva pogodka, poslednjih 8 slavlja ovog tima, uglavnom su bila rezultatom 2:0, tako da se kombinacija 1&2+ čini odličnom, a kvota je 1,65.


MALI – GABON : Meč timova koji se nalaze i u grupi kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo i već su igrali na ovom stadionu, bilo je 0:0 u novembru 2016-te. Mali inače nije slavio na poslednjih 6 mečeva (3 poraza i 3 nerešene), Gabon je odigrao 8 vezanih utakmica nerešeno.

PREDLOG: Utakmice izjednačenih rivala koji igraju sličan stil fudbala i gde jedan gol može odlučiti pobednika, međutim mi imamo dva predloga za ovaj meč, X prvo poluvreme koje se plaća kvotom 1,94 i kombinacija 1X&0-2 gola koja se plaća kvotom 1,80 čine se kao najbolji predloz.


Predlozi i analize predstavljaju indvidualno mišljenje urednika i nisu u pitanju nikakve ,,dojave“ već samo predlozi zasnovani na statistici i opštem utisku, ukoliko se odlučite za neki od predloga, želimo vam puno sreće! Za više novosti i kladioničarskih predloga pratite nas na našem poratalu www.sportskenovosti.net

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje