AdvertisementDouble Bet

U noći između četvrtka i petka na rasporedu je poslednje treće kolo kvalifikacija za prvi grend slem u sezoni. Generalno gledano treba izbagavati klađenje na ovu vrstu takmičenja, ali ovaj tip nam je više nego izgledan. Radi se o meču u kojem će se sastati Oskar Ote i Rudolf Moleker, a mi očekujemo neizvestan meč i više od 21,5 gemova.

Ovo bi trebao biti jedan “brz” meč sa mnogo aseva i servis vinera, jer oba igrača gaje takav stil igre. Moleker je mlad igrač 2000. godište pred kojim je velika budućnost. Do sada nije igrao u glavnom žrebu nekog grend slema, i sigurno je da će sve učiniti da se plasira u glavni žreb. Juče je napravio iznenađenje tako što je pobedio Indijca Ramkumara Ramanathana posle preokreta. U tom meču je pokazao da je veoma jak u glavi i da mu je servis najbolje oružje. Ipak, koliko god da je jak na servisu isto toliko je slab na riternu, a kasnije ćemo se pozabaviti malo i statistikom.

Što se Oskara Otea upisao je dve sigurne pobede protiv Londera i Karusa, ali to su igrači koji igraju na šljaci i nisu ni približno onome što Otea očekuje večeras.


Evo šta kaže statistika:

Rudolf Moleker – Giljermo Klezar 7-6 7-6

Na tom meču Moleker je odservirao 20 asova, procenat osvojenih poena nakon prvog servisa je bio 83% (45/54), a posle drugog 59% (19/32). Nije dao nijedan brejk svom protivniku i ovo su fantastične brojke.

Kada je ritern u pitanju Moleker je na protivnikov prvi servis osvojio 24% (16/66) poena,  na drugi 51% (15/29) poena, a konverzija brejk lopti je bila 0/5.

Rudolf Moleker – Ramkumar Ramanathan 5-7 7-5 7-6

Na tom meču Moleker je odservirao 11 asova, posle prvog servisa je osvojio 67% (56/74) poena, a posle drugog 69% (26/39). Protivniku je pružio šest brejk lopti od kojih je spasio pet.

Na riternu opet skromne brojke. Na Ramanathanov prvi servis Moleker osvaja 21% (16/74) poena, a posle drugog 43% (16/37) poena. Imao je dve brejk lopte od kojih je iskoristio samo jednu.

Iako je možda glupo praviti prosek na ova dva meča, jer nisu isti, mi smo ga napravili, jer se može povući neka paralela. Dakle, na dva meča u Melburnu Moleker je odservirao 22 asa, procenat osvojenih poena posle prvog servisa 78% (101/128), a posle drugog 63% (48/71). Izgbio je samo jedan servis, a napravio je samo jedan brejk.

Dakle, došli smo do zaključka da je Moleker vrlo dobar na svoje servis gemove, ali je očajan na riternu što protivnicima daje šansu da bez problema uzimaju svoje servis gemove.


Ništa manje nije bolji ni Oskar Ote koji je bio vrlo dobar na servisu, a sasvim dovoljno dobar na riternu da bi došao do pobeda. Evo šta kaže statistika za njegove mečeve:

Oskar Ote – Salvatore Karuso 6-3 7-6

Ote je odservirao 16 asova, procenat osvojenih poena nakon prvog servisa 80% (39/49), a posle drugog 42% (11/26), svoj servis je izguibio samo jednom, a spasio je 7 od 8 brejk lopti.

Kada je ritern u pitanju, Ote je na protivnikov prvi servis osvojio 22% (7/31) poena, a na drugi 55% (15/27), dok je konverzija brejk lopti bila 2/2.

Oskar Ote – Huan Londero 6-2 6-2

Oskar Ote je imao 6 asova, posle prvog servisa je osvojioa 87% (26/30) poena, a posle drugog 50% (10/20) poena.

Na riternu je posle prvog servisa osvojio 48% (15/31), a posle drugog 60% (9/15), uz konverziju brejk lopti 4/4. Ovaj meč je bio sjajan za njega, ali treba uzeti u obzir činjenicu da je Londeru klasični šljakaš.

Kada napravimo neki prosek dolazimo do sledećih brojki:

Oskar Ote je u ova dva meča odservirao 22 asa, procenat osvojenih poena posle prvog servisa je bio 82% (65/79), posle drugog servisa 45% (21/46), a izgubio je samo jedan servis.

Na riternu posle prvog servisa Ote je osvojio 35% (22/62), a posle drugog 57% (24/42). Konverzija brejk lopti je bila 6/6.


Ako se pogleda celokupna slika dolazimo do zaključka da se sastaju dva vrlo dobra servera koji ne daju mnogo šansi protivnicima za brejk. Ukoliko procenat ubaečenog servisa bude oko 70 % gledaćemo veoma brzu igru i vrlo verovatno taj brejkove. Oskar Ote je možda malo bolji kod brejk lopti, ali protivnici protiv kojih je igrao nemaju ni približno dobar servis kao Moleker. Sve će zavisiti od prvog servisa koji ide veoma dobro i jednom i drugom.

Kladionica je pogrešila sigurno barem za gem ako ne i za dva, a ova margina je postavljena samo zbog Molekera koji je veoma mlad, ali to ništa ne utiče na ovaj meč. Moleker je pokazao da ume da se nosi sa pritiskom i sigurno je svestan da protiv Otea ima svoju šansu.

Po nama over je više nego izgledan i ovo mora da se isprati i po cenu pada predloga.

Predlog za klađenje: Više od 21,5 gemova 1,75 Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.