četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za LŠ: Kairat Almaty – FK Crvena Zvezda (najava meča i predlog za klađenje)

Kairat Almaty i FK Crvena Zvezda sastaće se danas od 16 časova po našem vremenu u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a utakmica će biti odigrana na stadionu „Almaty Ortalyk Stadion“ u Almatiju.

Kairat je u prvom kolu bio bolji od izraelskog šampiona, Makabi Haife, te je uz ukupnih 3:1 prošao u narednu fazu. Iako su u revanšu slavili 2:0, Makabi je bio dominantan, ali nije imao adekvatnu realizaciju. Što se forme tiče, njihovo prvenstvo je u toku, ali trenutno stavljeno na pauzu. Poslednju ligašku utakmicu su odigrali 2. jula, dok ih naredna očekuje 12. septembra. Pored lige, u grupnoj fazi Kupa posle dva susreta imaju pobedu i poraz. Kada je reč o prvenstvu, tu zazimaju 3. mesto na tabeli, a ispred njih su Tobol sa +5 i FC Astana sa +4, dok četvrtoplasirani FK Akzhayik ima 9 bodova manje od Kairata.

Tržišna vrednost ekipe iz Almatija se procenjuje na oko 21.400.000 evra, a u pitanju su mahom kazahastanski fudbaleri, iako imaju u sastavu i fudbalere drugih nacionalnosti. Možda i najkvalitetniji pojedinac je Poljak, Jacek Goralski, inače defanivni vezista, koji je povređen, a izdvajaju se još i desni bek Dino Mikanović iz Hrvatske i Rade Dugalić iz Srbije, inače štoper. U sastavu ekipe ima i Brazilaca, Jermena, Belorusa, Kamerunaca, Španaca, Portugalaca.. dakle, tim koji se polako bliži evropskim standardima i koji nije sačinjen samo od domaćih fudbalera, kako to obično biva u ekipama na početku evropskih kvalifikacija.

U sezoni 2015/16 Kairat je izbacio Crvenu Zvezdu iz kvalifikacija za Ligu Evrope, i to u prvom kolu, ukupnim rezultatom 4:1.

Crvena Zvezda će pokušati da obezbedi još jednu zimu u Ligi šampiona, a prva prepreka je kazahstanski Kairat, sa kojim nema najlepše iskustvo. Zvezda je pripremni period odradila maksimalno dobro, jedini kiks imali su kada su remizirali sa Šturmom iz Graca. Prvenstvo su započeli remijem protiv Vojvodine, iako su ih svi videli sa 3 boda. Ipak, treba istaći da će i Vojvodina ciljati visoko ove sezone, tako da nas taj rezultat ne čudi previše i ne treba se rukovoditi njime za ovaj meč, iako je mogao da bude i drugačiji.

Sudeći po sajtu transfermarkt-a, Zvezda vredi oko 63.950.000 evra, i to je ekipa koja ima potencijal da se kvalifikuje u grupnu fazu. Treba imati u vidu to da je sezona tek počela, što može da bude blagi problem, ali teško da će dopustiti da se ponovi sezona 2015/16, kada je evropska turneja završena već na početku.

Mi očekujemo jedan taktički orijentisan susret, da će Zvezda ostati neporažena, a ne uz mnogo golova. Probaćemo sa igrom „X2&0-3“ po kvoti 1.70, dok će navijači verovatno da probaju i čistu dvojku po kvoti 2.35.

https://www.instagram.com/p/CRM7vTZphKo/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje