Advertisement

Danas je na programu 16 mečeva kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Azijskoj kvalifikacionoj zoni, mi smo u drugom delu dana od 15 do 18 časova odabrali sledeća 3  meča za vas:


15:00 Irak – Iran

Derbi susret komšija koji se uvek igra tvrdo i na granici incidenta, domaćin je u ovim kvalifikacijama startovao jako dobro, posle remija u Bahreinu 1:1, slavili su protiv Hong Konga na domaćem terenu 2:0 i protiv Kambodže na gostovanju 4:0. Što se tiče Irana, mnogi ih smatraju trenutno najjačom selekcijom Azije, oni su posle pobede nad Hong Kongom u gostima 0:2, deklasirali Kambodžu sa čak 14:0 na svom terenu, da bi odmah potom neprijatno iznenadili protiv Bahreina gde su poraženi 0:1, sada imaju imperativ pobede, ali im neće biti nimalo lako, uz to trener gostaiju neće moći da računa na vezne igrače Hajsafija (109/6) i Dejgaha (59/11), kao ni napadače Brajtona – Jahanbakhsh-a (50/7) i Ghodosa (21/2) iz Amijena.

Što se tiče selekcije Iraka, selektoru Srećku Katanecu će najviše faliti do sada trostruki strelac u ovim kvalifikacijama vezni igrač Huasin Ali (32/4), nema koš jednog veznjaka Mehdi Kamela (52/3), kao ni internacionalaca iz švedskog Hakena, Ahmeh Yasina (64/6).

Očekujemo jedan tvrdi i neizvestan meč, u kome će gosti ipak biti blagi favoriti ali u gradu Basri domaćin ipak retko gubi sve bodove. Naš predlog je igra na golove: 0-2 gola na meču po kvoti 1,40.


15:00 Sirija – Kina

Nije nam najjasnije zašto kladionice favorizuju selekciju Kine na ovom gostovanju, ali ćemo kroz analizu pokušati da izvučemo zajednički zaključak. Selekcija Sirije počela je ove kvalifikacije možda i najbolje od svih selekcija i zabeležila je sve tri pobede, iako rivali nisu bili zvučni, slavili su na gostovanju protiv Filipina 5:2, kao i na domaćem terenu protiv Maldiva 2:1 i Guama 4:0. U timu nema Mobayeda (38/4) koji je do sada odigrao 2 meča, kao i Ashkara (17/0) koji je bio na 2 meča kvalifikacija. Ono što je snaga ovog tima jeste ofanzivna trojka Al Soma, Kharbin i Al Mawas pa su i danas pretnja golmanju Kine.

Sa druge strane selekcija zemlje od milijardu ljudi nikako ne beleži rezultate u skladu sa ekonomskom i ljudskom moći zemlje koju predstavljaju, u ovim kvalifikacijama očekivane pobede nad Maldivima 5:0 i Guamom 7:0, ali i remi sa Filipinima u gostima 0:0.

Iako kladionice favorizuju ekipu Marčela Lipija, mi biramo sasvim drugu opkladu posle dva odgledana meča Sirije, a to je 1X&2+, što se plaća kvotom 2,38!


16:00 Jemen – Palestina

Selekcija Jemena igra svoje domaće mečeve na neutralnom terenu u Bahreinu, na stadionu Sheik Al Bin Mohamed u gradu Maharaku, tako da realno domaći teren nemaju u pravom smislu te reči. Do sada su sva dva meča odigrali u gostima 2:2 protiv Singapura i 5:0 poraz od Saudijske Arabije, dok su protiv Uzbekistana u Bahreinu iznenadili i takođe odigrali 2:2. Tim je sastavljen od igrača koji nastupaju u katarskom prvenstvu, dok napad predvode igrači iz domaćih klubova koji trenutno nemaju svoje takmičenje zbog ratnog stanja u zemlji.

Palestina sa druge strane pruža solidne partije, posle okupljanja timi od strane saveza od igrača iz dijaspore koji su poreklom Palestinci, tim izgleda mnogo bolje, naročito kada igra na domaćem terenu što su pokazali remijima sa Uzbekistanom koga su pobedili 2:0 i protiv S.Arabije 2:2, dok su iznenađujuće poraženi na gostovanju Singapuru 2:1. Ono što može da predstavlja mali hendikep jeste izostanak napadača švedskog Kalmara, Aid-a.

Nešto slabija partije Palestine protiv Singapura ne daje nam za pravo da tipujemo na pobedu nominalnog gosta na ovo meču, ali neutralan teren i ne tako jak rival nam po nama garantuju bar jedan gol u mreži Jemena, a igra gost od 1 do 2 gola plaća se kvotom 1.62.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here