četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018 (Azija): Irak – Australija

Od 14 časova, u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju 2018-te godine, sastaju se selekcije Iraka i Australije, meč se igra u okviru 6.kola, B grupe, a meč će se odigrati na neutralnom terenu u Teheranu (Iran).
Stanje u grupi B, posle 5 odigranih mečeva

Reprezentacija Iraka ne igra mečeve u svojoj zemlji zbog nesređene političke situacije u zemlji i svoje mečeve igra u komšijskom Iranu. Tokom ovih kvalifikacija imaju skor 1-0-4 i gol razliku 6:8. Na deset od poslednjih 11 mečeva koje je selekcija Iraka odigrala na ,,domaćem“ terenu, napadači ove selekcije uspeli su da postignu najmanje jedan pogodak, a napadač M.Abdulraheem je najbolji strelac kvalifikacija sa 5 postignutih golova.

Abdulraahem najbolji strelac Iraka i Azijske zone kvalifikacija posle pet odigranih kola, sa 5 pogodaka.

Od selekcije Australije se više očekivalo u ovoj grupi, oni su na pet dosadašnjih mečeva zabeležili dve pobede i tri nerešena meča, uz gol razliku 8:5. Na gostovanjima imaju skor 1-2-0 i gol razlika 5:4. Austaralija je na 6 od poslednjih 7 gostovanja postigla najmanje jedan pogodak. 

Oba tima nastupiće sa najjačim igračkim kadrom i nemaju zanačajnijih izostanaka.

Što se tiče međusobnih mečeva, odigrali su 10 mečeva, Australija je zabeležila 7 pobede, dva meča završena su nerešeno, a jednom je slavio Irak. Na mečevima kada je Irak bio domaćin uvek je postizao najmanje po gol, dok je Australija takođe u 2 od 3 meča u Iraku postigal najmanje jedan pogodak. U prvom meču slavila je Australija 2:0, ali je i Irak imao dve odlične šanse.

16.10.12 WC Iraq Australia 1 : 2
07.06.08 WC Iraq Australia 1 : 0
13.07.07 CUP Iraq Australia 3 : 1

 

Irak ima najboljeg strelca dosadašnjeg toka kvalifikacija u Aziji, Abdulraahema, a tu je i njegov kolega iz tima i kapiten reprezentacije Iraka, Abdul-Zahra. Sa druge strane Austarlija ima legendarnog Tima Cahila i mi smatramo da je ovo idealan meč za otvoreniji fudbal i najmanje po jedan pogodak u obe mreže, kvota da će se utakmica završiti tipom GG je 2,10

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje