petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018 (Azija): Kina – Južna Koreja

U četvrtak se od  12:35 igra meč 6.kola A grupe,Azijskih kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju 2018-te, a sastaju se selekcije Kine i Južne Koreje, meč se igra na stadionu kineskog trećeligaša Hunan, u gradu Changsha.
Stadion kineskog trećeligaša Hunan, u gradu Changsha.

Kina je posle polovine odigranih utakmica na poslednjem, šestom mestu grupe A,sa dva osvojena boda i skorom 0-2-3 uz gol razliku 2:6. Selektor Kine, Marcelo Lippi nije uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju i napravi bolji rezultat koji bi Kini uspeo da obezbedi drugo učešće na Mundijalima. Na domaćem terenu odigrali su tri meča, 0:0 bilo je protiv Irana i Katara, dok su od Sirije poraženi 0:1. Za duel sa Južnom Korejom, selektor Lippi će biti lišen usluga najboljeg strelca ove selekcije Yang Xu-a igrača Shandonga koji je za selekciju odigrao 47 utakmica i postigao 22 gola. Svi igrači osim  Zhang Yuninga (Vitese) nastupaju u domaćem Kineskom šampionatu. Selektor domaće selekcije Marcelo Lippi je o meču rekao: ,, Utakmica protiv Južne Koreje je najvažnija i najbitiniji je naš pristup meču. Više puta sam ponavljao igračima da moraju da zaborave na pritisak i strah kada igraju za nacionalni tim. Oni brane čast 1,4 milijarde kineza. Onog trenutka kada obuku nacionalni dres, moraju da budu najbolji. Nismo slabiji ni od jedne azijske selekcije ali samo ako igramo na našem pravom nivou. Ukoliko želimo da ostanemo u konkureciji za plasman na Svetsko prvenstvo, moramo da osvojimo tri boda iz ovog meča, a to znamo i ja i moji igrači.“  Od poslednjih 6 odigranih mečeva Kine, pet je završeno u rasponu od 0-2 gola, a na poslednjih 5 mečeva ova selekcija nema trijumf (3 poraza i dva nerešena meča)

Selektro Kineskog nacionalnog tima,Marcello Lippi

Južna Koreja je tokom dosadašnjeg toka kvalifikacija opravdala većim delom ulogu favorita i posle pet odigranih kola, zauzima drugo mesto u grupi sa 10 osvojenih bodova i skorom 3-1-1 i gol razlikom 8:6. Na gostovanjima dve utakmice, poraz od Irana 1:0 i nerešeno sa Sirijom 0:0. Južna Koreja će u ovom meču biti bez provog golmana Jung Sung Ryonga (67/0), defanzivca Park Joo Hoa iz Dortmunda (31/0), veznjaka Lee Chung Yonga iz Kristal Palasa (75/8), ali će svakako najveći izostanak biti Son Heung Min, napadač Totinhema koji ove sezone igra odlično (52/17). Nemac, Uli Stielke selektor ove reperezentacije je u najavi meča rekao: ,, Meč protiv Kine je najverovatnije drugi meč po jačini pritiska koji igrači osećaju u dosadšenjem toku kvalifikacija posle onog meča sa Iranom. Pokušaću da rasteretim igrače i opustim ih pred meč, kako bi sprečio da atmosfera na stadionu i druge stvari van terena utiču na njih. “ Selekcija Južne Koreje slavila je na čak 8 od poslednjih 10 mečeva koje je odigrala, remizirala je samo protiv Sirije 0:0, a poražena od Irana.

Son Heong Min, napadač Totinhema će najverovatnije propustiti ovaj meč!

Što se tiče međusobnih mečeva, ovi timovi odigrali su 14 mečeva od 1988 godine i mnogo uspešnija je selekcija Južne Koreje, koja je zabeležila 9 pobede, 4 meča je zavrešno nerešeno, dok je Kina slavila samo jednom. Poslednja dva odigrana meča je dobila selekcija Južne Koreje, jedan na domaćem terenu (3:2), a jedan na gostovanju (0:2).

Stanje u grupi A, pred 6.kolo

Ukoliko Kina izgubi ovaj meč izgubiće i teoretsku šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo, stadion od 55 000 mesta je rasprodat i očekuje se jako dobra atmosfera za domaćina, sa druge strane gosti koji dolaze kao favoriti biće lišeni usluga nekoliko važnih igrača, ali i pored toga ne gube tu ulogu, zbog velike važnosti meča savetujemo da izbegnete tipovanje na konačan ishod i izaberete golove, kojih u ovom meču ne bi trebalo da bude više od dva, a kladionice nude kvotu od 1,55 na igru 0-2 gola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje