subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018 (Okeanija): Novi Zeland- Fidži

U utorak se od 08:35 u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji, u zoni Okeanija, sastaju selekcije Novog Zelenada i Fidžija.
Stanje u grupi A, kvalifikacione zone Okeanija

Novi Zeland igra svoj poslednji meč u grupi, do sada su odigrali tri meča, i ostvarili dve pobede i jednu nerešenu utakmicu, slavili su protiv Nove Kaledonije 2:0 na domaćem terenu, kao i na gostovanju Fidžiju istim rezultatom, dok su sa Novom Kaledonijom odigrali 0:0 na gostovanju. Ukoliko pobede Fidži, obezbediće prvo mesto u grupi, bez obzira na ostale rezultate do kraja kvalifikacija. Tim je sastavljen od igrača koji nastupaju u prvenstvima Australije i Novog Zelanda, dok je najopasniji gorostasni napadač Lidsa, Chris Wood, uz njega tu je i Tuiloma iz Marseja, Brotherton iz Sanderlenda, Smith iz Ipsviča, kao i Thomas i golman Williams iz holandskog Cvolea. Timu će najviše nedostajati kapiten i defanzivac Vest Hema, Winston Reid koji je povređen.

Fidži je od početka kvalifikacija odigrala samo meč na domaćem terenu protiv Novog Zelanda, gde su poraženi 0:2, iako nisu bili slabiji rival, naročito u prvom poluvremenu. Posle ovog meča, ostaje im da odigraju i dva meča protiv Nove Kaledonije. Osim trojice igrača koji nastupaju u prvenstvu Novog Zelanda, svi ostali igrači igraju u domaćem prvenstvu Fidžija. Najopasniji je kapiten Roy Krishna, koji je 2008. godine doneo pobedu svojoj reperezentaciij protiv Novog Zelenda u gostima, postigavši dva gola.

Ovi timovi, međusobno su se sastajali 12 puta, 10 pobede Novog Zelanda, jedan nerešen meč i jedno slavlje Fidžija. Od 2004. godine Novi Zeland nikada nije slavio protiv ove selekcije sa više od dva pogodka razlike, a samo jednom su postigli tri gola.

25.03.17 WC Fiji New Zealand 0 : 2
28.05.16 NC New Zealand Fiji 3 : 1
02.06.12 NC Fiji New Zealand 0 : 1
19.11.08 NC New Zealand Fiji 0 : 2
17.10.07 NC Fiji New Zealand 0 : 2
06.06.04 NC Fiji New Zealand 0 : 2
18.06.97 WC New Zealand Fiji 5 : 0
07.06.97 WC Fiji New Zealand 0 : 1
19.09.92 WC Fiji New Zealand 0 : 0

Novi Zeland je svakako najjači tim u zoni Okeanija, otkako je Australija prešla u Azijsku grupu, ali je razlika između njih i ostalih timova bitno smanjena, tako da ni jednog protivnika ne mogu i ne smeju olako da shvate. U prvom meču protiv Fidžija slavili su posle dve katastrofalne greške odbrane domaćina, najpre je defanzivac domaćih igrao rukom za penal, da bi potom i golman gostiju izgubio loptu jer je pokušao da predribla napadača posle čega je postignut drugi gol, te je stoga naš predlog za ovaj meč tip 1&0-3 gola koji kladionice plaćaju kvotom 1,90.

Detalji sa početka prvog meča, odigranog na Fidžiju!

Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje