petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022: SRBIJA – REPUBLIKA IRSKA!

Danas je od 20:45 na programu meč 1.kola kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar, a u Beogradu se na stadionu ,,Rajko Mitić“ sastaju selekcija Srbije i Republike Irske.

Domaća selekcija Srbije u kvalifikacije ulazi sa novim selektorom, legendarnim Draganom Stojkovićem Piksijem od koga se očekuje da nadogradi tim Ljubiše Tumbakovića i odvede ga na planetarnu smotru fudbala. U prošlim kvalifikacijama i Ligi Nacija, nije bilo sve tako loše za nacionalni tim Srbije, ali završni udarac u meču sa Škotskom nije zadat, iako je pre toga odigran odličan meč protiv Norveške 1:2, kao i protiv Rusije 5:0 u Euro ligi, ono što je prvi zadatak selektora je da smanji oscilacije i iskoristi potencijal u veznom redu i napadu koji Srbija neosporno ima. Dosta se očekuje od mladog napadač Vlahovića koji je u poslednje vreme u žiži interesovanja zbog golova u dresu Fiorentine, ali svakako da su tu i odlični Mitrović koji uvek daje 100% u dresu sa nacionalnim timom, Jović i Despotović koji je u top strelcima Rusije, uz odličan vezni red i igrače poput Kostića, Milinković Savića, Lazovića, Tadića i Đuričića, svakako da su očekivanja postavljena dosta visoko.

Očekivani tim: Dmitrović – Milenković, Mitrović, Veljković, Lazović, Kostić, Gudelj, Tadić, Milinković Savić, Maksimović, Vlahović.

Dragan Stojković Piksi (foto; https://fss.rs/intervju-dragan-stojkovic-selektor-srbije-otvoreno-o-svemu-dva-datuma-koja-ce-zauvek-ostati-u-njegovom-srcu-proslosti-i-buducnosti-osimu-broju-deset-panjenki-danasnjem-fudbalu-igracima-al/)

Izjava selektora Stojkovića pred meč: ,,Iskren da budem, ne obraćam previše pažnju na Republiku Irsku i njen sastav, fokusiran sam potpuno na moj tim i moje igrače. Ono što treba, to znam i preneću igračima šta će nas čekati. Ali, daleko od toga da je nevažno ko će im biti golman i ko će im biti u sastavu, veoma poštujem ekipu Irske. Prva utakmica je uvek teška, a i značajna. Ne postoji garancija ishoda, zato je fudbal i zanimljiv. Veoma važno je kako ćete igrati, možete da budete i mnogo bolji od protivnika, a da ne pobedite, kao što može da bude i obrnuto. Naravno da su naše misli usmerene ka tome da odigramo dobro, dominiramo i pobedimo. Za to se i spremamo. E, sad, ako me pitate da li sam zadovoljan remijem, nisam. Učinićemo sve da kvalifikacije započnemo pobedom. Neće biti lako, ali to želimo. Mi se nalazimo u jednom zajedničkom projektu, Svetsko prvenstvo je prioritet i obaveza koju igrači moraju da shvate, ne zato što je to, prosto, za njih same to važno, već i što čime uradite nešto lepo za svoj narod, svoju zemlju, da ispišete neku fudbalsku istoriju. Ja sam optimista po prirodi, to želim i od igrača. Onako kako igraju u klubovima… ništa više od njih ne želim. Ne tražim da lete po terenu, jer neće imati krila, ali da igraju jedan lep fudbal, atraktivan fudbal, dinamičan – koji će vratiti nadu našem narodu, to mogu, jer sam ubeđen da je to moguće. Neće biti lako, ali taj optimizam želim da prenesem, da uvek budemo spremni za velika dela.“

Republika Irska je tim koji je u posle ere Damjana Dafa, Roja i Robija Kina i ostalih velikana u rekonstrukciji, ali zašto i ne reći u dosta slabijem sastavu nego ranijih godina, u kvalifikacijama za Euro, ispali su u plej ofu od Slovačke posle lošijeg izvođenja penala 4:2, u regularnom delu bilo je 0:0. U okviru Lige Nacija ostvarili su skor 3 remija i 3 poraza uz gol razliku 1:4. Tvrd tim koji je pre svega posvećen defanzivi, opstrukciji igre i pokušajima da iskoriste i najmanju grešku rivala, nisu postigli gol na prethodnih 7 mečeva (Finska, Slovačka, Vels, Finska, Vels, Engelska i Bugarska) što je ogroman problem za selekciju, uz to za ovaj meč, selektor Kenny neće moći da računa na prvog i drugog golmana selekcije Randolpha (50/0) iz Vulvsa i Kelehera iz Liverpula koji je trebalo da debituje na golu, uz to nema ni defanzivaca Longa (17/1) iz Barnlija, Egan-a (12/0) iz Šefilda, veznjaka Conor Hourihane (24/1) iz Svonsija, Callum O’Dowda (23/0) iz Bristola, Jack Byrne (4/0) iz Apoela, James McCarthy (42/0) iz Kristal Palasa, Harry Arter (17/0) iz Notingem Foresta, kao ni napadača Sean Maguire (12/1) iz Prestona. Tim će predvoditi napadač Long, a tu su i veznjaka Hendrick, Brady, McClean, kao i defanzivci Coleman iz Evertona, Duffy iz Seltika, Clark iz Njukastla, Doherty iz Totinhema.

Očekivani sastav: Mark Travers – Duffy,  Coleman, Doherty, Stevens, Brady, Horgan, Hendrick, Molumby, McClean, Long.

Izjava selektora Kenny-a: ,,Mislim da nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo, iako je velika privilegija da predvodim nacionalni tim koji će igrati kvalifikacije. Očekuje nas težak meč u Srbiji i kasnije u Luksemburgu, igrači su uzbuđeni, a neki od njih su rođeni kada smo igrali poslednji put na Svetskom prvenstvu. Znam tim i način kako ćemo odigrati ovaj meč, igrači su shvatili moje zahteve, odradili smo trening u kompleksu Mančester Sitija na čemu smo zahvalni ovom klubu, odradićemo trening u Beogradu i radujemo se utakmici.“

Mišljenje urednika: Očekuje nas duel dva tima koji sa malo treninga ulaze u ovaj meč, gosti su dosta oslabljeni, ali i pored toga će imati tim koji će igrati borbeno i jako u duel igri, problem efikasnosti kod njih postoji, a po nama i nedostatak kvaliteta u odnosu na selekciju Srbije, pa su naša očekivanja pobeda Srbije, po kvoti 1,70, hrabriji mogu pokušati i sa tačnim rezultatom 2:0 koji se plaća kvotom 6,50!

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje