četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo (Azija)- 05.09.2017

Poslednje kolo kvalifikacija u Azijskoj kvalifikacionoj zoni igra se 05-septembra, dve selekcije su već obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo, to su Japan i Iran, još dva mesta vode direktno na planetarnu smotru, dok će trećeplasirane selekcije u obe grupe odigrati baraž, najpre međusobno, a zatim i sa ekipom iz Srednje ili Severne Amerike.

12:00 Australija – Tajland:

Selekcija Australije možda ima i najlakši posao pred ovo poslednje kolo, dočekuje poslednje plasirani tim u grupi Tajland koji je do sada osvojio samo dva boda od mogućih 27, ova selekcija je postigala svega 5 golova, a primila čak 22, na gostovanjima je postigla svega 1 gol. Što se tiče Australije, njoj pobeda garantuje treću poziciju i baraž, a za drugu poziciju im je potreban poraz ili remi Saudijske Arabije protiv Japana.

U prvom meču između ove dve selekcije, bilo je nerešeno 2:2. Očekujemo totalnu dominaciju domaćina i pobedu sa nekoliko golova razlike.

PREDLOG za klađenje:

  • 1-1&NG (vođstvo Australije na poluvremenu i pobeda na kraju meč i Tajland ne postiže gol) (kvota 2,00)
  • Tajland ne daje gol (kvota 1,55)

16:00 Irak – Ujedinjeni Arapski Emirati

Selekcija Iraka izgubila je sve šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, do sada su osvojili 8 bodova uz gol razliku 10:12. Na domaćem terenu 5 bodova (7:4). UAE se nalazi na 4.mestu i sa 13 bodova se nalazi 3 boda od trećeg mesta, koje drži Australija, koja je savladala UAE u oba meča pa je sigurno obezbedila treće mesto. U prethodna četri međusobna meča ovih selekcija slavilu su današnji gosti i sva četri puta su postigli najmanje 2 gola (jednom posle produžetaka).

Meč koji osim prestiža nema rezultatski značaj, ali je ponekad u arapskim državama to mnogo važnije.

PREDLOG za klađenje: 2-4 gola (kvota 1,55)


17:00 Iran – Sirija

Selekcija Irana je prva od svih azijskih selekcija ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo i to poprilično dominantno, u dosadašnjih 9 mečeva, osvojili su 21 bod, uz gol razliku 8:0. Podatak da nisu primili gol u 9 utakmica dovoljno govori o kvalitetu ovog tima, naročito o defanzivi. Gosti iz Sirije, stižu sa 12 bodova (7:6) i trenutno su na trećem mestu, u igri su i za drugo mesto koje im beži 2 boda (J.Koreja), dok im za treće mesto preti selekcija Uzbekistana koja ima isti broj bodova, ali lošiju gol razliku, međusobni skor je identičan.

U međusobnim mečevima Irana i Sirije, gosti su poslednji put slavili 1973.godine, od tada 13 mečeva u kojima Iran nije poražen, 6 pobeda i 7 remija. U prvom duelu odigrali su 0:0.

Iran je selekcija koja želi da nastavi niz dobrih rezultata, a podatak o 0 golova u kvalifikacijama ostao bi ,,zlatnim slovima“ upisan u istoriji fudbala Azije. Ono što može da ,,brine“ jesu dobri politčki odnosi između ovih zemlja, tako da je neizvesno da li će biti pritisaka sa te strane.

PREDLOG za klađenje: 0-2 gola (kvota1,45)


17:00 Katar – Kina

Još jedan duel selekcija koja su se oprostile od plasmana na planetranu smotru, Katar se nalazi na poslednjem mestu sa 7 bodova (7:13). Na domaćem terenu gde će se odigrati sledeće Svetsko prvenstvo 2022.godine osvojili su 6 bodova, gol razlika 4:4. Kina se nalazi na 5.mestu sa 9 bodova, uz gol razliku 6:9, na gostovanjima su pružali jako slabe partije i osvojili samo jedan bod (4:8).

Na 9 od poslednji 10 međusobnih susreta videli smo 0-2 gola, dok je na poslednjih 8 mečeva prolazna igra bila NG.

PREDLOG za klađenje: 0-2 gola (kvota 1,60)

1X&0-2 gola (pobeda Katara ili nerešeno i 0-2 gola) (kvota 2,45)


17:00 Uzbekistan – Južna Koreja

Derbi susret u poslednjem kolu kvalifikacija i direktan duel za mesto koje vodi direktno u Rusiju 2018-te godine odigraće se u Taskentu pred punim trebinama koje će očekivati pobedu domaćeg tima i plasman na Svetsko prvenstvo po prvi put u istoriji. U dosadašnjem toku kvalifikacija, Uzbekistan je osvojio 12 bodova uz gol razliku 6:7, na domaćem terenu imaju 9 bodova iz 4 meča (4:1). Selekcija Južne Koreje zauzima drugo mesto sa 14 bodova, a u sličaju poraza može se desiti da ne zauzmu ni treće-baraž mesto (ukoliko Sirija savlada Iran). Ono što još treba da brine navijače ove selekcije jeste činjenica da su osvojili samo 1 boda na 4 gostovanja (2:5).

U međusobnim mečevima ovih selekcija, Južna Koreja nikada nije poražen od Uzbekistana, u pitanju je niz od 14 mečeva, 10 pobede Južne Koreje i 4 remija.

PREDLOG za klađenje: X2&VG2 (nerešeno ili pobeda Južne Koreje uz više golova u drugom poluvremenu) (kvota 3,40)


19:30 Saudijska Arabija – Japan

Dve selekcije u različitom raspoloženju dočekuju poslednje kolo kvalifikacija, Japan je u prošlom kolu savladao Australiju 2:0 i sa 20 bodova obezbedio prvo mesto u grupi. Saudijska Arabija trenutno na drugom mestu sa 16 bodova (gol razlika 16:10), na domaćem terenu osvojenih 10 bodova (7:2). U slučaju pobede Saudijska Arabija je sigrno na Svetskom prvenstvu, u slučaju remija ili poraza čekaće rezultat meča Australija- Tajland. U međusobnim mečevima, Saudijska Arabija je samo jednom od 7 mečeva slavila protiv Japana, poraženi su 5 puta dok je jednom bilo nerešno. Poslednja dva gostovanja u Arabiji, Japan je obeležio ubediljivim pobedama 0:5 i 1:4. U prvom delu kvalifikacija slavio je Japan 1:2.

Za ovaj meč upitna je motivacija gostiju iz Japana, ali svakako da oni neće prepustiti pobedu olako igračima domaćina.

PREDLOG za klađenje: GG (oba tima postižu gol) (kvota 1,75)


Nadamo se da će predlozi biti uspešni i da će biti veliki procenat pogodaka kao i prošlih puta kada smo predlagali mečeve iz Azije, u pitanju je individualno mišljenje urednika, a predlozi nisu sto posto sigurni i igrate ih na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje