četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvartararo pobedio u Kataloniji

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvarataro pobednik je trke za Veliku nagradu Katalonije. Mladi Francuz je na stazi „Katalunja“ došao do treće pobede ove sezone, a četvrte ukupno u karijeri. Na pobedničkom postolju mu se pridružio dvojac iz Suzukija Žoan Mir i Aleks Rins.

Prva polovina trke je bila super uzbudljiva, jer je više vozača pretendovalo za pobedu. Dominirale su Jamahe konkretno Franko Morbideli i Fabio Kvaratararo, a jedan od ključnih trenutaka je bio deveti krug kada je Kvartararo izbio na čelu. Francuz je pre toga pretekao i Valentina Rosija, a njegova dobra vožnja je terela do limita Morbidelija koji nije mogao da prati taj ritam . Na kraju Morbidelija je pretekao i Rosi, ali iskusni Italijan je u samom finišu trke napravio veliku grešku i završio van staze. Činilo se da će dvojac Petronas Jamehe ostvariti duplu pobedu, ali onda su se pojavili Suzukijevci, koji su obišli Morbidelija i tako neočekivano došli do podijuma.

Morbideli se morao zadovoljiti četvrtim mestom, ispred dvojca iz Pramak Dukatija Džeka Milera i Frančeska Banjaje. Takaaki Nakagami na LCR Hondi je bio sedmi, osmi je bio Danilo Petrući (Dukati), a prvih deset su kompletirali Maverik Vinjales (Jamaha) i Kal Kračlou (LCR Honda).

Ovu trku je obeležio incident između Andree Dovicioza i Žoana Zarka. Zarko je po ko zna koji put napravio grešku i na taj način izbacio sa staze Dovicioza koji očigledno ima neki problem sa ovom stazom, jer je u prethodne tri trke ostao bez plasmana.

Ova greška Zarka je umnogome uticala na generalni plasman, jer je odustajanjem Dovicioza na čelo izbio Fabio Kvartararo. Francuz je prvi sa 108 bodova, a prate ga Mir sa 100 i Vinjales sa 90.

Moto GP šampionat se nastavlja 11. okotobra kada je na programu trka za Veliku nagradu Francuske u Le Manu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje