četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvartararo pokorio Asen

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo pobednik je trke za Veliku nagradu Holandije koja se vozila u Asenu. Mladi Francuz je upisao četvrtu pobedu ove sezone, a osmu u karijeri. Na pobedničkom postolju našli su se još timski kolega Fabija Kvartarara Maverik Vinjales i Žoan Mir iz Suzukija.

Iako je Vinjales bio taj koji je važio za favorita nakon sjajnih kvalifikacije i treninga, danas ga je timski kolega nadigrao na svakom polju. Pol pozicija nije bila gotovo nikakva prednost, jer je Kvartararo veoma brzo zauzeo čelnu poziciju, i od tog trenutka je nije ispuštao.

Jedini koji je vodio kakvu takvu borbu za Kvartararom bio je Frančesko Banjaja iz Dukatija, ali ta borba nije dugo potrajala, jer je Italijan dobio kaznu zbog silaska sa staze, te je morao da odvede „dugi“ krug, i nada da se može stići do pobede su momentalno nestale.

Banjaine problema najbolje je iskoristio Vinjales koji je u samom finišu imao sjajan tempo, ali je čini se ponestalo krugova. Iz kruga u krug Španac je smanjivao prednost Kvartarar, ali prednost je bila prevelika, te se morao zadovoljiti drugim mestom.

Četvrto mesto zauzeo je Žoan Zarko na Pramak Dukatiju, dok je peti bio Migel Oliveira iz KTM-a. Prvih deset kompletirali su Frančesko Banjaja (Dukati), Mark Markes (Repsol Honda), Aleš Espargaro (Aprilija) i Pol Espargaro (Repsol Honda).

Pobedom u Asenu Kvartararo je uvećao prednost u odnosu na konkurenciju. On trenutno ima 156 bodova, a slede ga Zarko sa 122 i Banjaja sa 109.

Trkom u Asenu završen je prvi deo sezone Moto GP šampionata. Uslediće letnja pauza, a sezona se nastavlja 8. avgusta kada je na programu Velika nagrada Štajarske.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje