četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvartararo „ukrao“ pobedu u Kataru

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo pobednik je trke za Veliku nagradu Dohe, koja se vozila na stazi „Losail“. Francuski motociklista je došao do svoje četvrte pobede u kraljevskoj klasi, a prvu ove sezone. Njemu se na podijumu pridružio dvojac iz Pramak Dukatija Žoan Zarko i Horhe Martin.

Jako dobra i može se reći neočekivana pobeda za Kvartarara ako se uzme u obzir tok trke. Tokom većeg dela trke karavan je prevdoio Horhe Martin, koji je inače trku startovao sa pol pozicije. Iza njega veliku bitku su vodili Žoan Zarko i Aleks Rins, i Martin je tokom većeg dela trke bio miran. Ipak, kako je vreme odmicala Kvatararo je beležio sve bolje rezultate i iz kruga u krug je smanjivao razliku. Na četiri kruga do kraja Kvartararo je napravio ključni manevar koji mu je doneo dovoljno veliku prednost da ga Martin na startno-ciljnom pravcu ne pretekne. Martin je bio u nezavidnoj situaciji, jer je imao lošiji tempo i od timsko kolege Žoana Zarka koji je u samom finišu uspeo da se domogne drugog mesta.

Četvrto i peto mesto su zauzeli Aleks Rins na Suzukiju i Maverik Vinjales na drugoj Jamahi, a prvih deset su kompletirali Frančesko Banjaja (Dukati), Žoan Mir (Suzuki), Bred Binder (KTM), Džek Miler (Dukati) i Aleš Espargaro (Aprilija).

Posle dve uvodne trke u generalnom plasmanu vodi Žoan Zarko sa 40 bodova, ispred Vinjalesa i Kvartarara koji imaju po 36.

Moto GP šampionat se nastavlja 18. aprila kada se vozi trka za Veliku nagradu Portugala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje