četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajović iznenadio Medvedeva u Roterdamu

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala turnira u Roterdamu. Lajović je na sveopšte iznenađenje savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4) 6:4, što mu je jedna od najvećih pobeda u dosadašnjem delu karijere.

Jako dobar meč za Lajovića iz svakog aspekta. Uprkos nekim oscilacijama i propuštenim prilikama, srpski teniser je pronalazio dobre udarce u pravim trenucima i što je najbitnije po njega nije pao na psihološkom planu.

Prvi set je bio u egalu do rezultata 2:2 kada je Medvedev napravio brejk, ali Lajović odgovara momentalno ribrejkom. Do kraja seta nije bilo nekih većih uzbuđenja te se otišlo u taj brejku u kom je Lajović bolje igrao. Brzo je došao do 5:1 uz dva mini brejka prednosti i relativno lako osvojio prvi set.

Osvajanje prvog seta je dalo krila Lajovića. Srpski teniser je na startu drugog seta imao dve brejk lopte, ali Medvedev to spašava i odvodi meč u egal. Egal je bio sve do 4:4 kada je Lajović rešio da rizikuje. To je bilo i za očekivati, jer je bilo evidentno da Medvedev nije na svom nivou, a i Lajović je imao dobar ritam. Na 4:4 Lajović je uspeo da napravi brejk i rutinski privede meč kraju.

Lajović će u osmini finala igrati protiv Hrvata Borne Ćorića, a Medvedev je propustio veliku šansu da od sledeće nedelje bude drugi na ATP listi. Rusu je bilo potrebno da se plasira u finale, ali priliku će morati da sačeka na nekim od sledećih turnira.

Ostali rezultati:

Pol – Sonego 6:3 7:6 (7:4)
Bublik – Zverev 7:5 6:3
Gofan – Štruf 6:4 6:0
Nišikori – De Minor 6:3 2:6 7:5

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje