četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajović preko Gofana do trećeg kola u Monte Karlu

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo mastersa u Monte Karlu, nakon što je pobedio Belgijanca Davida Gofana. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 6:4 posle sat i po vremena efektivne igre.

Odmah na startu meča se videlo da je Lajović raspoložena za igru. Iako se u prvom gemu suočio sa brejk loptom, to ga nije sprečilo da u nastavku uspostavi svoj ritam. Lajović je bio taj koji je dominirao i od kojeg su zavisili poeni. U takvim okolnostima Lajović je stigao do dva brejka prednosti i vođstva od 5:1. Gofan je uspeo da vrati jedan brejk, ali vođsto Lajovića je bilo preveliko da bi Gofan uspeo da preokrene set u svoju korist.

U nastavku duela gledali smo slučan scenario. Lajović je opet imao brejk lopte na svoj servis, ali ovog puta Gofan je uspeo da napravio brejk. Ta prednost Belgijanca nije dugo trajala, jer je Lajović momenatalno uzvratio ribrejkom i tako vratio stvari u egal. Govor tela Dušana Lajoviča je bio sjajan, a samo je bilo pitanje trenutka kada će meč prelomiti u svoju korist. To se dogodilo u petom gemu kada je napravio brejk, a taj brejk prednosti je uspeo da sačuva do samog kraja meča.

Za plasman u četvrto kolo matersa u Monte Karlu Lajović će igrati protiv Austrijanca Dominika Tima, koji je nešto ranije pobedio Slovaka Martina Kližana.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje