četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajović u četvrtom kolu Australijan opena

Srpski teniser Dušan Lajović nastavlja sa sjajnim partijama na Australijan openu. Lajović se plasirao u četvrto kolo nakon što je savladao Španca Pedra Martineza rezultatom 3:1, po setovima 6:7 (6:8) 7:5 6:1 6:4. To mu je najveći uspeh na prvom grend slemu u sezoni, a inače je izjednačio rekord karijere, jer je na Rolan Garosu takođe najdalje dogurao do četvrte runde.

Jako težak meč za obojicu, jer su i jedan i drugi videli veliku šansu za plasman u četvrto kolo. Bilo je očigledno da je Lajović dosta stegnutiji i nervozniji igrač na terenu, ali je ipak održavao egal. U finišu seta pri rezultatu 4:4 Lajović je odigrao možda i najgori gem u celom meču. Napravio je dve duple greške i prepustio brejk protivniku. Ipak, i protivnik sa druge strane mreže je bio nervozan, a to je Lajović iskoristio da se vrati u set. Prvi set je rešen u dramatičnom taj brejku koji je Španac dobio sa 8:6 uprkos vođstvu Lajovića od 4:1.

Gubitak prvog seta nije mnogo uticao na igru Lajovića. Očigledno je pronašao ritam i već na startu je došao do brejka. Bio je dosta bolji igrač u nastavku igre, ali nikako nije uspeo da napravi još jedan prelomni brejk za sigurno izjednačenje. Za neiskorišćenje šanse je kažnjen ponovo u finišu seta kada je pretrpeo brejk u trenucima kada je servirao za set. Na njegovu sreću i Martinez je poklanjao, pa je već u sledećem gemu viđen ribrejk, pa je na semaforu pisalo 1:1.

Osvajanje drugog seta je maksimalno opustilo Lajovića. Lakše se disalo i to se videlo u igri. Lajović je sjajno riternirao i sa tri brejka uspeo da osvoji treći set. Potom se ušlo u neku mirniju fazu gde su serveri radili sjajan posao. Brejk nije viđen sve do desetog gema kada je Lajović napravio brejk, koji mu je automatski doneo i veliku pobedu.

U četvrtom kolu Lajović će igrati protiv Nemca Aleksandera Zvereva koji je nešto ranije savladao Francuza Adrijana Manarina.

Ostali rezultati:

Dimitrov – Karenjo Busta 6:0 1:0 /Predaja Buste
Zverev – Manarino 6:3 6:3 6:1
Karatsev – Švarcman 6:3 6:3 6:3
Raonić – Fučovič 7:6 (7:2) 5:7 6:2 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje