četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajović u ritmu, pao i Hačanov za četvrtfinale Hamburga

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale turnira u Hamburgu, nakon što je savladao Rusa Karena Hačanova. Posle borbe koja je trajala 61 minut, Lajović je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:1 6:2.

Sjajnu formu iz Rima Lajović je očigledno preneo u Hamburg. Dominirao je srpski teniser u svakom segmentu igre, a posebno se ističe ritern koji je možda i najbolje funksionisao.

U prvom setu Lajović je već na startu pravio velike probleme Hačanovu. Rus se u svom prvom servis gemu sučio sa tri brejk lopte, koje je uspeo da spasi, ali tu nije bio kraj njegovim mukama. Već u sledećem servis gemu Hačanov je pretrpeo brejk i tu je počelo sve da se lomi na Lajovićevu stranu. U razmenama Lajović je bio dosta bolji igrač i uz sjajan ritern je došao do još jednog brejka za sigurnih 6:1 u prvom setu.

Drugi set je bio dosta uzbudljiviji. Izgledalo je kao da se igra meč sa WTA tura, jer je viđeno čak šest brejkova. Lajović je oduzeo sva četri servis gema svom protivniku i uz dva pretrpljena došao do ubedljive pobede i plasmana u četvrtfinale.

Za plasman u polufinale Lajović će igrati protiv boljeg iz duela Kuevas/Cicipas.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje