četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajoviću četiri gema, Nadal je u četvrtfinalu Rima

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu, nakon što je savladao srpskog tenisera Dušana Lajovića. Posle borbe koja je trajala sat i po vremena, Nadal je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:1 6:3.

Rutinska pobeda za Nadala. Na startu meča rivali su razmenili brejkove, a onda je usledio treći i ispostaviće se ključni gem koji se igrao na Lajovićev servis. Taj gem je trajao više od 15 minuta, a u njemu je Nadal iskoristio tek šestu brejk loptu. Nakon tog gema Lajović je izgubio dosta na samopouzdanju, a i na fizičkom planu je pao. Nadal je sve to iskoristio za pravljenje još jednog brejka i osiguravanje prvog seta.

U drugom setu je viđen sličan scenario. Lajović se dosta mučio sa servisom, a svoj prvi servis gem je osvojio tek posle vođstva Nadala od 4:0. Nakon toga je Lajović uspeo da napravi brejk, ali do kraja meča nije mnogo ugrozio servis Nadala, te je Španac bez većih problema otišao u četvrtfinale.

Za plasman u polufinale Nadal će igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana koji je nešto ranije savladao Poljaka Huberta Hurkača.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje