petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

LaLiga (Španija): Najava 29. kola (petak)

Reprezentativna pauza je završena, nastavlja se klupski fudbal, nastavljaju se šampionati širom Evrope, a lige petice će i ovog petka biti u fokusu.


Đirona dočekuje Atletik Bilbao u petak od 21 čas po našem vremenu u okviru prve utakmice 29. kola španskog prvenstva.

Nakon prilično lošeg starta šampionata, Atletik Bilbao je uspeo da se domogne gornjeg polovina tabele, te pred 29. kolo zauzima 9. poziciju na tabeli uz 8 pobeda, 13 remija i 7 poraza, ima gol razliku 28:31 i 37 osvojenih bodova. Sa druge strane, Đirona zauzima 12. mesto uz 8 pobeda, 10 remija i 10 poraza, gol razliku 31:37 i 34 osvojena boda. Od Đirone se nije očekivalo mnogo više, te je sredina tabele pun pogodak za ovu ekipu iz istoimenog grada.

Stadion „Municipal de Montilivi“ na kom će se sastati Đirona i Atletik Bilbao.

Treba imati u vidu da se ovaj susret igra u Đironi, a ne na stadionu „San Mamés“ koji ume da bude „nepremostiva tvrđava“ i za kvalitetnije ekipe od Đirone.

U poslednje vreme Đirona pred svojim navijačima beleži loše partije, ima 4 poraza i 1 remi na poslednjih 5 susreta, ali su čak 2 od ta 4 poraza od Real Madrida i Barselone. Bilbao u gostima na poslednjih 5 susreta na strani ima 2 pobede, 1 remi i 2 poraza, a posebno bismo istakli pobedu protiv Sevilje polovinom januara.

Đironu u okviru 29. i 30. kola očekuju dva vrlo zahtevna susreta protiv Atletik Bilbao-a i protiv Atletiko Madrida, dok će nakon toga igrati protiv Espanjola, Viljareala i Selte. Bilbao će posle gostovanja Đironi igrati protiv Levantea, Hetafea, Rajo Valjekana i Real Madrida. Osim Madriđana, deluje da bi Bilbao uz malo bolje partije u narednom periodu mogao da osvoji dosta bodova. Naravno, sve zavisi od napadača gostujuće ekipe, kao i od odbrane, koja mora da bude na odgovarajućem nivou.

Top 5 najboljih strelaca Baskijaca ove sezone.

Za Đironu neće igrati Douglas Luiz (23n/0g/0a, centralni vezni), Johan Mojica (0n/0g/0a, levi bek) i možda Aday Benítez (9n/0g/2a, levi bek). Za Bilbao neće igrati Yeray Álvarez (24n/0g/0a, centralni bek) i najverovatnije Aritz Aduriz (16n/6g/0a, centarfor), dok su upitni Ander Capa (23n/0g/0a, desni bek), Ander Iturraspe (4n/0g/0a, defanzivni vezni) i Mikel Rico (3n/0g/0a, centralni vezni).


Ne bismo napisali da će izostanci u velikoj meri uticati na konačan ishod, a treba biti obazriv jer su igračima možda noge „malo teže“ nakon pauze, pa će ući obazrivije u ovaj susret. Ne očekujemo mnoštvo golova, a kvota da ćemo videti maksimalno dva pogotka za 90 minuta igre iznosi 1.55. Ako igrači budu malo obazriviji, ako ne budu „srljali“ na tri boda, a ne vidimo potrebu za tim, vrlo je moguće da će se zaustaviti na maksimalno dva pogotka na ovoj utakmici.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje