subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Lazarov novi selektor Makedonije

Jedan od ponajboljih rukometaša na svetu u poslednje dve decenije – Kiril Lazarov imenovan je za novog selektora – Makedonije!

40-godišnji desni bek je time završio svoju reprezentativnu karijeru, dok će se na kraju aktuelne sezone (trenutno nastupa za francuski klub – Nant) i definitivno povući sa terena.

„Imam tu privilegiju i čast da saopštim da je doneta veoma važna odluka za budućnost makedonskog rukometa. Na održanom sastanku Upravog odbora odlučeno je da novi selektor muške rukometne reprezentacije bude Kiril Lazarov. Dogovorili smo se sa njim da bude nov selektor-trener u periodu od jedne godine, sve dok ne dobije „master-coach“ diplomu. Nakon toga, potpisaćemo četvorogodišnji ugovor sa njim“, izjavio je predsednik Rukometnog saveza Makedonije, Živko Mukaetov.

„Pod mojim vodstvom Makedonija će igrati brz i moderan rukomet. Međutim, to ne može da se promeni preko noći. U predstojećim mečevima nećemo promeniti mnogo u igri jer nemamo vremena za to, ali od narednog Evropskog prvenstva glećete jednu Makedoniju koja igra moderno i brzo, kakav se danas igra rukomet u oba pravca“, dodao je Lazarov.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje