četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Legendarni Ukrajinac objavio kraj karijere

37-godišnji legendarni Ukrajinac Anatolij Timoščuk objavio je završetak njegove, 21 godinu duge, fudbalske karijere. Tokom intervjua u direktnom prenosu sportskog tv-kanala “Futbol 1“ izjavio je: “Nemam nameru da tražim novi klub, jer sam posle dugog razmišljanja odlučio da se povučem iz profesionalnog fudbala. Rešio sam da odem na zasluženi odmor i da vidim šta ću dalje. Nadam se da ću u bliskoj budućnosti pronaći odgovore na sva pitanja koja me trenutno muče. Mogu samo da kažem da su se odmah po mom penzionisanju pojavile brojne ponude za mesto u trenerskom štabu“.

Podsećamo, iskusni ukrajinski reprezentativac, koji je uglavnom nastupao na pozicijama defanzivnog veziste i štopera, profesionalnu karijeru započeo je tokom leta davne 1995. godine u redovima Volina iz Lucka. Do danas je nosio dresove prvog i rezervnog tima Šahtjora iz Donjecka, Zenita iz Sankt Peterburga (u dva navrata), Bajerna iz Minhena i Kairata iz Almatija. Tokom cele karijere zabeležio je ukupno 439 nastupa u svim takmičenjima, a postigao je 29 golova i 20 asistencija. Na terenu je proveo neverovatnih 31 710 minuta.

Član ukrajinske reprezentacije zvanično je postao 1996. godine, a prvu utakmicu odigrao je za U18 tim. Nakon toga, nekoliko meseci proveo je i u U21 kategoriji, da bi za A reprezentaciju debitovao 26. aprila 2000. godine. Do njegovog povlačenja iz reprezentacije, 13. septembra 2016. godine zabeležio je 144 nastupa, zbog čega je odlikovan titulom igrača sa najviše odigranih utakmica. U tom periodu postigao je 5 golova, kao i 4 asistencije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje