petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Legende Svetskih prvenstava: ,,EL MAGO“!

Od danas pa sve do Svetskog prvenstva očekujte puno tekstova o igračima koji su obeležili šampionate u prošlosti, do sada smo pisali o legendi Argentine, Dijegu Armandu Maradoni, kao i o ruskom panteru na golu Lev Yashinu, danas na redu legendarni krilni igrač iz Urugvaja, Hektor Skarone:


Hector Scarone, legendarni El Mago, ušao je u istoriju fudbala svoje zemlje kao igrač sa najviše osvojenih trofeja. Rođen je 26.novembra 1898.godine u Montevideu, a zbog svoje žonglerske tehnike dobio je nadimak El Mago, ali su ga mnogi upamtili i po razornom udarcu pa je istovremeno imao i nadimak El Teror. Još kao dečak vežbao je svoj udarac tako što kačio prazne flaše o prečku gola i gađao do iznemoglosti.

Tim Urugvaja sa Svetskog prvenstva 1930-te godine!
Ovaj igrač počeo je svoju karijeru u redovima juniora Sportsmen Montevideo kluba, da bi potom postao legenda jednog od najvećih klubova u zemlji Nacionala. Sa ovim klubom osvojio je 7 titula, potom je igrao jednu sezonu za špansku Barselonu, pa potom još pet godina za Nacional. Posle Svetskog prvenstva 1930-te godine presilo se u Italiju, u redove Milana, a potom je igrao iz Palermo. Za Nacional je odigrao 369 utakmica i postigao čak 301 gol!

Što se tiče selekcije Urugvaja, Scarone je igrač koji je osvojio čak 7 trofeja, bio je osvajač prvog Svetskog prvenstva 1930-te godine u Urugvaju, uz to osvojio je dva Olimpijska zlata 1924. i 1928., i čak 4 titule prvaka Južne Amerike (1917, 1923, 1924, 1926). Za reprezentaciju je odigrao 69 utakmica i postigao 43 gola. Čovek koji je imao presudan uticaj na njegovu karijeru je stariji brat Karlos, sa kojim je nastupao zajedno i u nacionalnom timu i osvojio Kopa Ameriku 1917-te godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje