četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Lekler ukrao šou u Azerbejdžanu

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Azerbejdžana. Lekler je u Bakuu došao do druge uzastopne pol pozicije nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:41.218. U prvom startnom redu naćiće se Luis Hamilton iz Mercedesa i Maks Ferštapen iz Red Bula.

Kao i svake godine trka u Bakuu sa sobom donosi mnogo kontroverzi, a tako je bilo i na ovim kvalifikacijama. Incidenata nije manjkalo, a oni su možda i direktno sudelovali za ovakav poredak.

Očekivalo se da će glavna borba da se vodi između Hamiltona i Ferštapena, ali šou je ukrao Lekler koji je na vreme odvezao brze krugove. Ferštapen i još nekolicina vozača su imali krugove, ali incident u kojem su učestvovali Juki Cunoda i Karlos Sains. Pre toga raanije nego što je trebalo kvalifikacije su završili Antonio Đovinaci i Danijel Rikardo.

Četvrto vreme imao Pjer Gasli iz Alfa Taurija, peti je bio Karlos Sains u Ferariju, a prvih deset su kompletirali Lando Noris (Meklaren), Serhio Peres (Red Bul), Juki Cunoda (Alfa Tauri), Fernando Alonso (Alpina) i Valteri Botas (Mercedes).

Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana je na programu u nedelju od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje