sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Leto odluke za Harija Kejna

Reprezentativac Engleske – Hari Kejn se tokom poslednjih godina etablirao kao jedan od najboljih napadača na svetu. Posebno odlično igra u aktuelnoj sezoni, jer je trenutno i najbolji strelac i najbolji asistent u Premier ligi (21 pogodak / 13 asistencija).

Ovo mu je 12. sezona kako nastupa u dresu Totenhema, koja ujednog može da mu bude i poslednja u redovima londonskog kluba. „Pevci“ su tokom vikenda pretrpeli poraz u finalu Liga Kupa od Mančester Sitija (1:0), te je Kejn i dalje bez ijednog osvojenog trofeja u svojoj karijeri (treće izgubljeno finale).

Cilj mi je da osvojim trofeje sa klubom. To mi do sada nije pošlo za rukom. Osećaj je čudan“, rekao je Kejn.

Stoga, u medijima na Ostrvu se uveliko vodi „polemika“ oko toga da li Kejn ovoga leta treba da promeni klupsku sredinu. Pogotovo, jer Totenhem tokom leta najverovatnije očekuje „rebuilding“ tima, dolazak novog šefa struke, te deluje da je upravo sada idelna prilika za Kejna da napravi transfer.

Kako, će tokom predstojećeg leta proslaviti svoj 28. rođendan, mnogi smatraju da je to njegov „poslednji voz“ za prelazak u drugi klub, a svakako da su brojni evropski velikani itekako zainteresovani za njegov potpis.

Pre svega, izdvajaju se dva tima (takođe sa Ostrva, jer i sam igrač nema tendenciju da napušta svoju rodnu zemlju) – Mančester Junajted i Mančester Siti.

Entoni Marsijal i Markus Rašford nisu klasični napadači, Edinson Kavani najverovatnije odlazi na kraju sezone, te je svakako „Crvenim Đavolima“ preko potreban golgeter svetske klase sa kojim mogu da „napadnu“ osvajanje Premier lige.

U taboru „Građana“ – Serhio Aguero je uveliko najavio da odlazi sa stadiona „Etihad“, svojim igrama Gabrijel Žesus je pokazao da nije „ta klasa“, te je i „plavom“ delu grada Mančestera itekako neophodan provereni napadač.

Kejn ima važeći ugovor sa Totenhemom sve do leta 2024. godine, ali ukoliko sam igrač ude insistirao na transferu (posebno, ako londonski klub ne bude igrao u Ligi Šampiona naredne sezone, a za sada su izvan TOP 4 zone), nema dileme da će vlasnik kluba – Danijel Levi biti primoran da „proda“ svog glavnog pojedinca.

U svakom slučaju, leto „će rešiti“ sve nedoumice, videćemo kakvu odluku za nastavak svoje karijere će doneti Hari Kejn, najverovatnije nakon završetka Evropskog prvenstva koje je pred nama.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje