sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope (1/8): Inter Milan – Getafe (najava i prognoza meča)

LIGA EVROPE 1/8 finala

INTER MILAN – GETAFE

Stadion: Veltins Arena (Gelsenkirchen)


U odnosu na ostale ekipe koje su stigle do ove faze takmičenja, Inter i Getafe će se u okviru osmine finala sastali samo jednom. Zbog toga će njihova utakmica biti odigrana na neutralnoj lokaciji, tj. na stadionu Schalkea – Veltins Areni.


INTER je pre samo četiri dana odigrao poslednju utakmicu u šampionatu Italije, a pobedom nad Atalantom (0:2) uspeo je da obezbedi 2. mesto na tabeli, sa samo jednim bodom manje od Juventusa. S obzirom na to da je sezona 2019-20 završena, a da sledeća počinje tek sredinom septembra, Antonio Konte i njegovi izabranici mogu u potpunosti da se posvete Evropi.

Popularni “Nerazzurri“ su svoje učešće na evro-sceni započeli u grupnoj fazi Lige Šampiona, gde su pored Barselone, Dortmunda i Slavije zauzeli 3. mesto i time “prešli“ u Ligu Evropu. U 1/16 finala tog takmičenja su se sastali sa bugarskim Ludogorecom koji su savladali na obe odigrane utakmice, ukupnim rezultatom 4:1.

Očekivani sastav (3-5-2): Handanovič – Škriniar, De Vrij, Bastoni – Candreva, Barella, Brozović, Young, Eriksen – Lautaro Martínez, Lukaku.


GETAFE je tim koji je prošlu sezonu u LaLigi završio na 8. poziciji, tj. ispod crte za evropska takmičenja. Ono što je uticalo na veliki pad na tabeli jeste katastrofalna forma u samoj završnici, jer je tim Josea Bordalasa od nastavka sezone zabeležio samo 1 pobedu na 11 odigranih utakmica.

Što se tiče njihovih ranijih nastupa u Evropi, Getafe je grupnu fazu Lige Evrope završio na 2. poziciji, iza Basela, a ispred Krasnodara i Trabzonspora. Već na početku nokaut faze imali su veoma težak zadatak protiv Ajaxa, ali im je pobeda iz prvog meča (2:0) nadoknadila poraz u revanšu (1:2) i time su izborili prolaz dalje.

Očekivani sastav (4-4-2): Soria – Suárez, Djené, Timor, Olivera – Nyom, Arambarri, Maksimović, Cucurella – Mata, Molina.


Mišljenje urednika: Nema sumnje da Inter na ovu utakmicu stiže kao mnogo spremniji tim. Iako nisu bili konstantni tokom cele sezone, što ih je u velikoj meri koštalo ozbiljnije borbe za titulu, istu su priveli kraju na fantastičan način, zabeleživši 5 pobeda na 7 utakmica. Getafe je u poslednja dva meseca bio katastrofalan i potpuna suprotnost Getafeu iz prve polovine sezone. Po našem mišljenu pobeda nominalnog domaćina deluje kao sasvim realan scenario, a zbog činjenice da se igra samo jedan meč i da timovi nemaju pravo na grešku ne bi bilo iznenađenje ukoliko bismo videli najviše 2-3 gola. Tip “1“ se plaća kvotom 1,75, a kombinacija “1&0-3“ kvotom 2,25.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje