utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope (1/8): Man.United – LASK (najava i prognoza meča)

LIGA EVROPE 1/8 finala

MANCHESTER UNITED – LASK

Stadion: Old Trafford (prvi meč 0:5 za Man.Utd)


Prvi meč:

Već u prvom susretu ovih timova rešeno je pitanje pobednika ovog dvomeča, jer je engleski predstavnik sa ubedljivih 0:5 slavio na gostovanju u Austriji, te je revanš duel samo formalnost. Strelci za goste na tom susretu su bili – Ighalo, James, Mata, Greenwood, Pereira.

MANCHESTER UNITED je ispunio svoj glavni cilj za ovu sezonu, jer su zauzeli treću poziciju na tabeli u „Premier League“ i samim tim obezbedili nastup u Ligi Šampiona. Stoga, bez dodatnog pritiska mogu da odigraju završnicu Lige Evrope, koju će sasvim sigurno pokušati da osvoje po drugi put u klupskoj istoriji (to su uspeli u sezoni 2016/2017), kako bi i ovu kalendarsku godinu „krunisali“ trofejom. Pritom su popularni „Crveni Đavoli“ jedni od glavnih kandidata za osvajanje ovog takmičenja. U minuloj rundi su eliminisali belgijskog prvaka, Club Brugge ukupnim rezultatom (6:1). Van stroja su – A.Tuanzebe (defanzivac), L.Shaw (defanzivac), P.Jones (defanzivac).

Očekivani sastav (4-2-3-1) S.Romero – D.Dalot, E.Bailly, V.Lindelof, B.Williams – Fred, S.McTominay – J.Mata, D.James, M.Greenwood – O.Ighalo

LASK je nakon restarta sezone, potpuno „pao“ u formi, jer su od pozicije da se bore za naslov prvaka Austrije, stigli samo do mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Nacionalno prvenstvo okončali su sa tri vezana poraza, a poslednji takmičarski susret odigrali su pre tačno mesec dana, te je veliko pitanje u kakvom stanju odlaze na ovo gostovanje u kojem samo treba da praktično „odrade 90 minuta“ i da se okrenu pripremama za narednu sezonu. Pritom, uprava kluba je otpustila trenera – Valerien Ismael i na njegovo mesto imenovala – Dominik Thalhammer koji će upravo na „Teatru snova“ imati svoj debi na klupi svog novog tima. Za goste neće nastupiti – L.Grgic (defanzivac), M.Potzmann (vezista), T.Goiginger (vezista), M.Karamoko (napadač).

Očekivani sastav (3-4-2-1)A.Schlager – P.Wiesinger, G.Trauner, A.Andrade – R.Ranftl, J.Holland, P.Michorl, R.Renner – S.Tetteh, D.Frieser – M.Raguz

 


Mišljenje urednika: Razlika u kvalitetu između ova dva kluba je i više nego očigledna, iako će engleski gigant sasvim sigurno sa drugom postavom odigrati predstojeći duel. Kako će ovaj susret biti poslednji za ovu sezonu na stadionu Old Trafford, nema dileme da će domaćini nastojati da se pobedom „oproste“ od svog terena za ovu sezonu, jer će završica Lige Evrope biti odigrana u Nemačkoj. Idealna prilika da fudbaleri koji u poslednje vreme nisu dobijali mnogo prostora za igru konačno dobiju priliku da igru i da se tako „nametnu“ Ole Gunaru Solskjeru za neke naredne duele. Stoga, ništa manje nego novu, uverljivu pobedu Manchester United-a ne očekujemo protiv LASK-a.

Predlog za tipovanje1&3+ / @1.75

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje