četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: 2. kolo kvalifikacija – najave i prognoze (2. deo)

Polako ali sigurno dosta timova ulazi u samo finale što se tiče pripremnog perioda, a mnogi su morali da tempiraju formu ranije za mečeve Lige Evrope, u ovom članku ćemo analizirati mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope koji su na programu od 19:30 do 20:30 sata:


19:30 Valeta (Malta) – Utreht (Holandija)

Ekipa Valete je nastupala i u prvom kolu kvalifikacija gde su u dvomeču oba puta slavili protiv ekipe Folgore iz San Marina (2:0 na domaćem ternu i 0:1 na gostovanju). U ovim mečevima naročito su se istakli internacionalci u timu sa Malte, Umeh iz Nigerije, kao i triling Argentinaca Gill,Malano i Velasco. Utreht posle 4 pripremna meča dolazi na tropskih 40 stepeni na Malti, ne baš sjani rezultati pripremnih mečeva (porazi Gabala 0:1, Ufa 0:1, nerešeno sa Rubinom 1:1, i pobeda protiv niželigaša Jodan Boys 3:2). Što se tiče tima otišli su najbolji strelac i treći asistent tima Haler (32/13/6) u Frankfurt i treći asistent tima Amrabat(31/0/7) u Fejnord, dok se drugi strelac tima Rišairo Živković (34/9/2)vratio u svoj matični klub Ajaks. Kao zamane su stigli iz Druge lige Holandije, treći najbolji strelac prvenstva Dessers (36/22 gola/13 asistencij) iz Nac Brede i četvrti strelac lige Van Der Steek (33/22/6) iz Kambura. Stigao je i Makienok iz Palerma, koji je prošle sezone kao pozajmljen igrač nastupao za Preston (25/3/3) i Urbi Emanuelson, nekadašnji igrač Ajaksa. Gosti su svakako kvalitetniji tim ali vremenski uslovi i nedovoljan pripremljnost Utrehta mogli bi da donesu jedan težak meč za goste.  PREDLOG: od 1 do 3 gola na meču (kvota 1,45)


19:45 Niederkorn (Luksemburg)- Ael Limasol (Kipar)

Niederkorn je načinio jedno od najvećih iznenađenja u Evropi ovog leta savladavši favorizovani Glazgov Rendžers na svom terenu 2:0, u Škotskoj su poraženi 1:0. Iako su u oba meča bili statistički slabiji rival, nisu dozvolili renomiranom protivniku da postigne više od 1 gola za 180 minuta fudbala, ali se mora reći da su u oba meča imali puno sreće, u revanšu je Rendžers pogađao prečku dva puta. Meč se igrao na neutralnom stadionu jer stadion Niederkorna ne ispunjava uslove za evro mečeve. Tim čine igrači iz Luksemburga, Francuske i Nemačke, a tim je ovog leta napustio najbolji strelac Laurant (26/24 gola). U meču protiv Rendžersa najbolji pojedinici bili su ,,desetka“ Thill i napadač Francoise. Ael je u dva meča pregazio ekipu St.Joseph sa 6:0 i 0:4, tim je sačinjen od nekoliko domaćih igrača i puno internacionalaca i svakako da su bolji tim od amatera iz Luksemburga koji će teško načiniti još jedno iznađenje. Španac Mikael Arubarena je najopasniji igrač gosta, dok odbranu čine provereni igrači iz Brazila, Angole i Portugala. PREDLOG: Niederkorn ne postiže gol (kvota 2,00)


20:00 Beitar Jerusalim (Izrael) – Botev (Bugarska)

Beitar je odigrao jedan od najčudnijih mečeva u prvom kolu, kada je na domaćem terenu gubio 1:3 od Vašaša, i za 10 minuta prekrenuo na 4:3, da bi u revanšu rutinski slavio na gostovanju 0:3. Veliko pojačanje ovog tima i bivši igrač Liverpula, Josi Benajun u oba meča je ulazio sa klupe i uspeo da zabeleži učinak od jednog gola i dve asistencije, odlični su bili i domaći igrači Vered i Ezra. Tim igra dosta ofanzivno i napadački, ali tim ostavlja i dosta prostora u odbrani za kontre i polukontre. Tim iz Bugarske, Botev, savladao je ekipu Partizani iz Albanije, 3:1 na gostovanju i 1:0 na domaćem terenu, problem za tim može da predstavlja nezadovoljstvo najboljeg napdača, Kossoko-a koji je želja turske Kasimpase ali ga Botev ne pušta tamo. Meč će se igrati u Patah Tikvi umesto u Jerusalimu jer stadion Beitara ne ispunjava stadnarde, ali je i ovaj stadion po informacijama koje imamo rasporodat. PREDLOG: 1 & 2-5 gola na meču (kvota 1,75)


20:00 Norrkoping (Švedska) – Trakai (Litvnija)

Duel dva tima čija su prvenstva u toku tako da su u takmičarskom ritum. U prvom kolu kvalifikacija Norčeping je pitanje prolaska protiv Prištine rešio već u prvom poluvremenu prvog duela, kada je vodio 5:0, a tako je meč i završen. U revanšu još jedna rutinska pobeda 0:1. Trakai je načinio mini iznenađenje izbacivši škotski St.Džonston pobedom u oba meča, 1:2 u Škotskoj i 1:0 na domaćem terenu. Veliku ulogu imalo je i to što je St.Džonston tek počeo sa pripremam za tekuću sezonu, iako je imao svoje šanse u oba meča. Gosti na ovom meču bez štopera Klimavičijusa koji je dobio crveni karton u prošlom kolu. Trakai je inače zaradio 9 žutih i 2 crvena kartona u oba meča. Prethodna dva gostvanja u Evopri pre St.Džonstona, Traki je poražen od Nome Kalju 4:1 i Apolona 4:0. Očekujemo potpunu dominaciju domaćina na ovom meču i novu pobedu.

PREDLOG: 1 & 2-5 gola na meču (kvota 1,60) ; domaćin daje od 2-4 gola (kvota 1,50)


 20:15 Slovan Bratislava (Slovačka) – Lingbi (Danska)

Ekipa Slovana na čelu sa Ivanom Vukomanovićem slavila je rutinski u prošlom kolu protiv ekipe Pjunika iz Jermenija, pobedom u oba meča 5:0 i 1:4, iako najbolji strelac tima Souma nije nastupio u oba meča, a neće igrati ni protiv Lingbija jer je pred transferom u drugi klub. Filip Hološko, Uroš Damjanović, Vukan Savićević, Robert Vitek, garancija su da će ovaj tim i u ofanzivi imati dosta rešenja i moći svakom protivniku da postigne gol. Gosti iz Danske se nisu proslavili protiv amaterske ekipe Bangor iz Velsa, slavili jesu, ali samo 1:0 na domaćem terenu dok su gostima pobedili nešto lakše 0:3, ali su u oba meča protivnicima dozvolili po nekoliko dobrih prilika, u ovom meču Lingbi će pokušati da defanzivnijom igrom spreči Slovan da razvije brzu igru koja im više odgovara. Lingbi je u međuvremnu ostao i bez napadača Ogarda koji je pojačao Inter, ostatak tima čine domaći igrači iz Danske uz izuzetak jednog igrača iz Norveške.

PREDLOG:  pobeda Slovana (kvota 2,05) ; 1X&2+ (kvota 1,60)


20:30 Hajduk Split (Hrvatska) – Levski Sofija (Bugarska)

Jedna od derbija, ne toliko zbog kvaliteta fudbala koji će biti prikazan već zbog ujedančenosti timova i mogućeg duela navijača na tribinama. Ekipa Hajduka je odradila dobre pripreme i pojačala je svoje redove sa nekoliko iskusnih igrača, poput povratnika Josipa Radoševića, Španca Borhe Lopeza. Tim je napustio samo defanzivni vezni Džeferson. Sa druge strane Levski je već odigrao dve evropske utakmice, slavili su protiv Sutjeske 3:1 na domaćem terenu, dok je u gostima bio 0:0. Glavnu reč vodi napadač Mpia, strelac dva gola u meču sa Sutjeskom, važna informacija je da je bogati vlasnik Levskog angažovao dva nova fudbaler koja će imati pravo nastupa u ovom meču, to su španac Žordi Gomez ofanzivni vezni igrač koji je igrao u Svonsiju,Sanderlendu,Viganu i naposletku Rajo Valjakanu,  a stigao je i centralni vezni igrač Nečet Rosu iz rumunskog šampiona Vitorula. Očekujemo zatvoreniju igru gostiju i ispitivanje snaga oba rivala u prvom delu igre. Meč će se inače igrati na neutralnom terenu u Dugopolju zbog koncerta na stadionu Hajduka, kapacitet stadiona je 5000 mesta.

PREDLOG: 0-2 gola na meču (kvota:1,70) ; X prvo poluvreme(kvota 2,00)


20:30 Šturm Grac (Autstija) – Mladost (Crna Gora)

Dosta transfer aktivnosti u redovima tima iz Graca, nekoliko igrača je napustilo klub ali je nekoliko novih i dovedeno tako da je snaga tima ostala gotovo nepromenjena, posle priprema ovo će biti prvi zvaničan meč Šturma, na pripremama šareni rezultat, pobeda protiv CSKA iz Moskve 2:1, porazi od Vasasa 4:3, Austrije 3:1, Mlade Boleslav 1:2 i neršeno sa FC Kopenhagenom 1:1. Što se tiče Mladosti zi Podgorice ona je u prvim kolu slavila protiv Gandžasara iz Jermenije u oba meča 1:0 na domaćem terenu i 0:3 u gostima. U oba meča manji posed lopte u nogama Mladosti ali realizovane gotovo sve šanse i lagani prolazakna megdan Šturmu. Gosti će verovatno pokušati da odigraju defanzivnije ali je kvalitet i ofanzivni potencijal u potpunosti na strani domaćina.

PREDLOG: 1 &1+ prvo poluvreme,1+drugo poluvreme (kvota 1,60)


20:30 Trenčin (Slovačka) – Bnei Jehuda (Izrael)

Trenčine je u prvom kolu kvalifikacija odigrao jako dobro i u dvomeču u potpunosti nadigrao ekipu Torpedo Kutaisi (5:1 pobeda kući i 0:3 u gostima). Ekipa Trenčina sastavljena je od miksa talentovanih igrača širom sveta, gazda tima je tajlanđanin koji ulaže dosta novca i dovodi dosta talentovanih igrača, tako da je pitanje trenutka kada će ovaj napraviti neki bojli rezultata u evropskim okvirima. Najopsaniji igrač ovog tima Janga je sa selecijom Kurakaoa na Gold Kupu, ali ga fantastično menja gruzijac Beridze koji je postigao dva gola uz dve asistencije u prvim mečevima. Ono što je interesantno za ovaj tim to je da je izuzetno mlad, većina igrača ima od 19 do 22 godine, a samo trojica su do 28 godina. Bnei Jehuda je došla do kvalifikacija preko kupa Izraela, koji je osvojila pobedivši Makabi iz Tel Aviva na penale, inače je regularan deo prvenstva završila na 11.mestu, a playout na 5 od 8 ekipa. Tim je uz to napustilo 4 standardna igrača, dva centralan defanzivca, Jovanović i Zahiri, kao i veznjaci Jaiteh i Galvan.

PREDLOG: domaćin daje 2+ golova (kvota 1,55)


Nastavak nešto kasnije u trećem tekstu o parovima Lige Evope…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje