petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: 2. kolo kvalifikacija – najave i prognoze (3. deo)

Analiza i predlozi za mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, od 20:45 do 22 časa:


20: 45 Aberdin (Škotska) – Široki Brijeg (Bosna i Hercegovina)

Aberdin ulazi u ovaj meč bez zvaničnog meča još od 27.maja, u međuvremenu od početka priprema odigrali su dva meča, slavili protiv St.Džonstona 0:3 i Arbrota 1:3. Tim je tokom leta napustilo nekoliko bitnih igrača, poput defanzivca Tejlora (31/2/3), najboljeg asistenta tima Roni Hajsa (32/9/12) i drugog strelca tima,veznjaka McGina (36/10/7). Dovedeno je i nekoliko novih igrača. Široki Brijeg je u prvom kolu bio bolji od kazahstanskog Ordabašija, u prvom meču slavili su 2:0 na domaćem terenu, da bi u gostima bilo 0:0. Iz ekipe nije bilo značajnih odlazaka tako da je tim koji je završio sezonu i dalje na okupu. Aberdin svakako jeste dosta kvalitetniji tima, ali smo mišljenja da zbog nedovoljnog vremena za pripremu i odlazak nekoliko ključnih igrača, neće do vrha naputniti mrežu gostija iz Bosne.

PREDLOG: 0-1 gol u prvom poluvremnu&0-2 gola u drugom poluvremenu (kvota 1,50)


20:45 Kork Siti (R.Irska) – AEK Larnaka(Kipra)

Duel trenutno vodećeg tima prvenstva Republike Irske i najverovatnije novog šampiona, ekipe koja igra zaista odlično i nema premca u domaćim okvirima. U prvom kolu bili su bolji u oba meča od estonske Levadije (0:2 na gostovanju i 4:2 na domaćem terenu), nisu poraženi 28 uzastonopnih zvaničnih mečeva, slavili su na 27 i jednom odigrali nerešeno. Poslednji poraz doživeli su na kraju prošlog šampionata u novembru 2016-te. Što se tiče ekipe Aek iz Larknake oni su bili bolji od ekipe Linkoln Red Imps iz Gibraltara pobeda u prvom meču 5:0 na domaćem terenu i mršavih 1:1 u revanšu. Tim je sastavljen od čak šestorice španskih fudbalera, a tu je i odlični francuz Tulemesse, kao i makedonac Tričkovski. Ambicije ovog kluba vezane su za grupnu fazu ovog takmičenja. Kork Siti ne ume da igra defanzivno na svom stadionu, a pobednički mentalitet će ih terati da idu na novu pobedu, gosti se neće zadovoljiti porazom, a imaju kvalitet da postignu gol i izbore povoljan rezultat pred revanš.

PREDLOG: GG (oba tima daju gol) kvota 1,95


 20:45 Osijek (Hrvatska) – Lucern (Švajcarska)

Osijek je iza sebe imao jako dobru sezonu, tim je ostao na okupu i želja uprave je da što dalje dogura u evro takmičenju. Slavili su protiv tima iz Andore, Santa Koloma sa ukupnim rezultatom 6:0. Stiglo je i tri pojačanja, od kojih su u prvoj postavi mesto već izborili Bockaj i Grezda pristigli iz Lokomotive. Lucern je tokom leta ostao bez nekoliko bitinih igrača, napadač Neumayr (treći strelac tima), veznjak Schenuwy (32/1), Has (23/1), Pljuić (odbrana12/4). A stigle su i neka pojačanja. Pripremni period završili su bez pobede, tri remija Strazbur (4:4), Luštenau (0:0) i Krien (3:3), a poraženi su od Sandahusena 2:1. Ne treba očekivati neku spekrakularnu utakmicu, prvenstvo Hrvatske startuje za vikend, plus je Osijek dva zvanična meča već odigrao, tako da je blagi favorit i ovde, bar što se tiče prvog meča.

PREDLOG: 1X&0-3 gola (kvota 1,60)


20:45 Željezničar (Bosna i Hercegovina) – AIK (Švedska)

Željezničar je obradovao svoje navijače prolaskom u drugo kolo, slavili su protiv Zete u prvom meču 1:0, da i u revanšu odigrali 2:2 i prošli dalje,na svom stadionu jako neugodan tim iako su gosti iz švedske u takmičarskoj formi jer im je prvesntvo u toku, teško postižu golove, naročito na gostovanjima, gde su se i u prvom kolu mučili protiv Klasvika sa Farskih ostrva, odigravši samo 0:0 na gostovanju. Sličan meč očekujemo i večeras, gosti jesu favoriti i u takmičarskoj formi, ali ne verujemo u ubedljivu pobedu na ovom meču. Željezničar je u međuvremenu prodao svog najboljeg strelca Lendrića u francuski Lens,tako daće danas igrati bez njega.

PREDLOG: 0-2 gola na meču (kvota 1,45)


21:00 Ferencvaroš (Mađarska) – Midtjland(Danska)

Mađarski velikan dugo nije napravio značajniji uspeh u Evropi, a tokom ovog leta, uprava tima je nastojala da ekipu maksimalno pojača iako je bilo i odlazaka što možete čitati na LINKU. U prvom kolu bili su bolji od letonske Jelgave u oba meča pobede :“0 na domaćem i 0:1 na gostvanju. Što se tiče gostiju oni su u dvomeču uništili ekipu Deri Siti, pobeda na domaćem terenu 6:1 i na gostovanj 1:4. Midtjiland je poznat po ofanzivnom fudbalu pa smatramo da će tako igrati i danas, otvoreno i na gol više.

PREDLOG: GG (kvota 1,65)


21:00 Panionios (Grčka) – Gorica (Slovenija)

Panionios je tim koji je dugo godina u top 6 timova Grčkog šampionat, a prepoznatljivi su po tome što odlično igraju na svom stadionu gde neretko pobeđuju i slavne timove iz Atine i Soluna. U pripremnom periodu savladali su upravo Olimpijakos 2:1 sa kojim imaju odličnu saradnju, u vidu stalnih transfera između ova dva kluba i prijateljskih susreta. I u ovom prelaznomroku dva igrača su pojačala redove Olimpijakosa iz Panioniosa. Gorica je učestvovala i u prvom kolu gde je bila bolja od ermenskog Širaka, slavili su na gostovanju 0:2 , da bi kući izborili remi u poslednjem minutu meča 2:2. Panionios koji je tokom ovog prelaznog roka promenio gotovo kompletnu odbranu, favorit je na meču, iako mi mislimo da Gorica može da im pripreti!

PREDLOG: 1-2 gola drugo poluvreme(kvota 1,60)


21:00 Šamrok Rovers (R.Irska) – Mlada Boleslav (Češka R.)

Ekipa Šamroka odigrala je dva odlična meča protiv Stjarnana sa Islanda i slavila u oba meča rezultatom 1:0. Tim trenutno zauzima 4. mesto na tabeli prvenstva koje je u toku, imaju skoor 10-2-9, a do sada se istakao napadač Burke. Ekipa igra klasičnim ostrvski stilom, sa puno duela, centaršuteva i vazudšnih duela. Mlada Boleslav tim iz Češke, nije se proslavio tokom letnjih priprema ali su nasatavili sa partijama kao i u prvenstvu, puno golova, dobra ofanziva ali slabija defanziva, što se tiče klučnih igrača, tim je sačuvan gotovo u potpunosti.

PREDLOG: GG (oba tima postižu po gol) kvota 2,05


22:00 Valur (Island) – Domžale (Slovenija)

Lider šampionata Islanda, uspeo je da prebrodi prvo kolo kvalifikacija, pobedom nad Ventspilsom iz Letonije, slavili su na domaćem terenu 1:0, da bi na gostovanju odigrali 0:0. Valur igra na terenu sa veštačkom travom pa će gostima biti neohodan period vremena da se adaptiraju na to. Domžale sa druge strane prvo kolo kvalifikacije završilo je sa dve pobede nad estonskom Florom, prvi meč 2:0, dok su u drugom meču dozvolili Flori da povede sa 2:0, ali su do kraja meča prokrenuli i slavili 3:2. Bosanac, Senijad Ibričić je dosta doprineo boljoj igri tima u napadu u nastavku meča. Tim je sastavljen mahom od slovenačkih igrača koji će morati da odgovore na čvrstu igru domaćeg tima. Očekujemo neizvestan meč, koji neće obilovati pogodcima.

PREDLOG: 0-2 gola na meču (kvota 1,75) ; 1 poluvreme 0-1& 2 poluvreme 0-2 (kvota 1,60)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje