petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Ajaks juri gol zaostatka u revanš meču

Od 21:05 na Amsterdam Areni, domaći Ajaks dočekuje ekipu FC Kopenhagena u revanš meču 1/8 finala Lige Evrope. U provom meču rezultat je bio 2:1 za FC Kopenhagen.

Ajaks je u prvoj utakmici i pored toga što je bio gost, dominirao terenom, imao veći posed lopte i više upućenih udaraca na gol, ali je samo jedan bio precizana kada se Dolberg odlično zagradio na petercu i lako realizovao asistenciju Klaassena, pre toga je domaćin do vođstva doveo već u prvom minutu susreta Falk, pobedu domaćem timu doneo je napadač Cornelius udarcem glavom u 60.minutu. FC Kopenhagen je prepustio posed gostujućem timu ali je opasno pretio iz kontranapada i uputio čak 13 šuteva ka golu Ajaksa, takva taktika donela im je prednost pred revanš meč u Holandiji.

Ajaks je ove godine neprikosnoven na svom stadionu, gde je trenutno u seriji od 15 vezanih mečeva bez poraza (14 pobede i 1 nerešen meč). U okviru Lige Evrope takođe imaju seriju uspeha na domaćem terenu, ove sezone zabeležili su sve pobede i to protiv Standarda, Selte, Panatinaikosa i Legije. Pred današnji meč domaćem timu neće biti na raspolaganju sledeći igrači: Clement (1/0 n) i drugi strelac i asistent tima Klaassen (25/12/6) što će biti veliki problem za domaćina jer je u pitanju jedan od najboljih igrača ekipe. Pred današnji meč trener Ajaksa dao je sledeću izjavu: ,, Mi nećemo odjednom da postanemo fizički jači od Kopenhagena niti ćemo da skačemo više od njih, ali mislim ipak da možemo da odigramo bolje i to bi trebalo da napravi razliku u našu korist. U Kopenhagenu sam svim igračima rekao šta očekujem od njih, juče su imali slobodan dan i danas su potpuno spremni za meč, nekoliko njih ima manje povrede, pa ću pred samu utakmicu odlučiti da li će igrati ili ne, u zavisnosti od našeg plana i planirane filozofije igre. Među povređenima je i Daley Sinkgraven(21/1/4 sredina). Veliki problem za nas biće izostanak Klaassen koji je u odličnoj formi, koji ide u bitku podignute glave i postiže golove, nažalost danas zbog suspenzije neće nastupiti ali će igrač koji uđe umesto njega u tim odigrati odlično, zaista verujem u to. Očekuje nas meč protiv FC Kopenhagena koji će se braniti svim raspoloživim igračima i mi moramo da budemo spremini za borbu tokom celog meča plus u produžecima“. 

Klaassen neće nastupiti na danšnjem meču, a drugi je strelac i asistent ekipe!

FC Kopenhagen je odigrao odlično u prvom meču i svoju filozofiju igre na kontranapad u potpunosti naplatio pobedom protiv Ajaksa. Kopenhagen je u gostima ove sezone u okviru Lige šampiona ostao neporažen na mečevima sa Portom (1:1), slavili su protiv Klub Briža, dok su poraženi od Lestera. U 1/16 finala slavili su protiv Ludogoreca sa 1:2. Pred današnji meč trener gostiju neće moći da računa na Falka (22/5 napad), Amankwaa (5/0 sredina), Zenka (23/0 odbrana). Trener gostiju Stal je izjavio: ,, Ovo su dva tima koja poštuju izuzetno jedini druge. Ajaks odlično igra u Evropi ove sezone i dostigao je nivo mnogo boljih timova, ipak mislim da imamo svoju šansu ali rezultat će doći samo ako odigramo dobar meč. Igraćemo zonsku odbranu kako bi lakše zatvorili opasne napadače Ajaksa. Okore će zameniti suspendovanog Zenku. Prvi meč sam gledao četri puta i bilo je perioda utakmice kada smo igrali zaista dobro i sa i bez poseda lopte, ali je bilo i onih loših kada je Ajaks bio bolji od nas. Videćemo u kom pravcu će otići utakmica ali mi smo spremini da idemo sve do penala.“

Odigrali su tri međusobna meča, dva u 2006-oj godini kada su gosti slavili u oba meč, i prvi meč ove godine, u sva tri meča raspon golova bio je od 2-3.

Veliki problem za Ajaks u današnjem duelu biće izostanak Klaassena koji je bitan igrač u ofanzivnim akcijama tima, ali i pored toga Ajaksove igre na domaćem terenu govore u prilog tome da će zabeležiti novu pobedu, a da li će pobeda biti ostvarena i dovoljna za prolazak dalje videćemo po završetku meča. Pobeda Ajaksa plaća se u kladionicama kvotom 1,85.

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje