petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: AJAKS vs ŠALKE 04

Danas su na programu mečevi 1/4 finala Lige Evrope, a od 21:05 na Amsterdam Areni, svoj meč igraju ekipe Ajaksa i Salke 04.

Ajaks je odličnim partijama u dosadašenjem toku Lige Evrope izborio svoje mesto u najboljih osam ekipa u ovom takmičenju. Naročito dobre partije pružali su na domaćem terenu gde su u dosadašnjem toku Lige Evrope zabeležili skor 5-0-0 i gol razliku 9:2, na četri meča nisu primili ni jedan gol. U 1/8 finala u dvomeču su slavili protiv ekipe FC Kopenhagen, poraz na gostovanju 2:1 i pobeda na svom stadionu 2:0.

Izostanci za danas: Schone (25/7 napad, suspendovan)

Izjava trenera Ajaksa pred meč: ,, Igramo protiv jednog od najvećih klubova iz jedne od najvećih fudbalskih nacija. Videćemo šta će biti. Protiv Kopenhagena, stilovi naša dva tim bili su različiti. Sada to i nije toliki slučaj, jer mislim da Šalke odlično zna da igra. Ali ipak postoji nekoliko bitnih razlika u našim stilovima. Pitanje je koji od dva tima će nametnuti svoj stil lakše i bolje. Potrudićemo se da uradimo sve što možemo da se kvalifikujemo u naredno kolo. Moramo da postavimo neke prioritete, želimo da osvojimo domaće prventvo, ali uz to nalazimo se među osam najboljih timova u Ligi Evopre i zaista bi voleli da se nađemo i među najboljih četri. Ajaks uvek želi da osvoji sve trofeje koje može. Želimo da igramo najbolje što možemo na oba fronta“.

Interesantna statistika: Ljubiteljima igara na korener,možda će biti interesantan statistika vezana za ovaj segment na mečevima Ajaksa na domećem terenu: U 5 odigranih mečeva, samo jednom je bilo manje od 9 korenera na mečevima ovog tima, a redom je bilo 10,9,4,12,15.

Šalke je posle odličnih igara u grupi i 5 pobeda, ,,smanjio gas“ i u rundama na ispadanje prolazio uglavnom zahvaljujući bolji igrama na gostovanjima, tj. u 1/16 final slavili su protiv PAOK-a 0:3 na gostovanju, da bi na domaćem terenu odigrali 1:1. Sličan scenario viđen je i u meču 1/8 finala protiv Menhengladbaha, najpre su odigrali 1:1 na svom terenu, da bi potom odigrali 2:2 na gostovanju i zbog više golova u gostima prošli dalje.

Izostanci igrača u timu Šalke za danas: Choupo-Moting (23/3 napad), Coke (2/0 odbrana), Baba (13/0 odbrana), Naldo (18/1 odbrana), Uchida (0/0 odbran), Aogo (5/0 odbrana), Embolo (7/2 napada).

Trener gostiju je pred gostovanje na Amsterdam Areni rekao: ,, Veoma smo ambiciozni što se tiče ovog takmičenja i potrudićemo se da prođemo u narednu rudnu. Imali smo težak zadatak u prethodnoj fazi protiv Menhengladbaha. Sada želimo da idemo još dalje. Ajaks je veoma brza ekipa posebno kada napadaju. Uvek su opsani ispred gola i imaju nekoliko individualno jakih igrača. Moraćemo da damo sve od sebe. Moramo da spustimo loptu i igramo koncentrisano svih 90 minuta. To je nešto što smo zaista dobro radili u prethodnom kolu domaće lige protiv Volfsburga.“

Interesantna statistika: I za ovaj tim postoji interesantna statistika kada je reč o kornerima, naime na 5 gosotvanja Šalkea, utakmice za završavane sa velikim brojem kornera na tri meča(14,17,12), dok ih je na dva meča bilo svega 7 i 8.

Međusobno su se sastali samo jedno u prijateljskom meču 2015-te godine kada je slavio Ajaks na gostovanju 0:2.

Očekuje na zanimljiv dvomeč dva slična tima, koji vole da igraju napadački i imaju tako koncipirane timove, ali važnost meča će verovatno uticati na nešto oprezniju igru, naročito u prvom meču. Smatramo da je igra na nerešen ishodu u prvom poluvremenu najrealnija opcija, a kladionice nude kvotu od 2,18. 


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje