četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: “Crveni Đavoli“ imaju jasan zadatak protiv Rostova, a to je pobeda!

Večeras od 21 čas i 5 minuta po našem vremenu, na stadionu “Old Traford“ u Mančesteru, odigraće se revanš utakmica 1/8 finala Lige Evrope između engleskog Mančester Junajteda i ruskog Rostova.

Prva utakmica ovog dvomeča odigrana je 9. marta, a završena je remijem sa po jednim golom na obe strane što je možda i najrealniji ishod uzimajući u obzir činjenicu da ni jedna od ove dve ekipe nije imala značajniju prednost. Tako Mančester Junajted u revanš utakmicu ulazi sa golom u gostima, što im itekako može pomoći po pitanju prolaska u 1/4 finala. Gosti su više napadali, delovali su kompletnije, ali je Rostov fantastično koristio svoj teren koji je u katastrofalnom stanju. Dok su “Crveni Đavoli“ ka golu Nikite Medvedeva uputili 11 šuteva, od čega samo 3 u okvir, “Selmaši“ su zapretili ukupno 9 puta, a čak 5 puta gol protivnika bio je direktno ugrožen. Posed lopte takođe nije bio previše naklonjen jednoj ili drugoj ekipi i po tom pitanju gledali smo “egal“ (46/54). U toj utakmici gosti su poveli golom Henriha Mihtarjana u 35. minutu, da bi u 53. Aleksandr Buharov uspeo da vrati svoju ekipu u igru.


Mančester Junajted na megdan Rostovu dolazi nakon poraza u derbi utakmici engleskog FA Kupa od londonskog Čelsija (1:0). “Plavci“ su dominirali terenom i u svakom smislu reči bila su bolja strana i tako su sasvim zasluženo došli do pobede. Uz posed od čak 73% igrači Čelsija ka golu Mančestera uputili su čak 20 šuteva, dok su sa druge strane “Crveni Đavoli“ zapretili samo 6 puta. Tim porazom Mančester je ispao iz FA Kupa, a što se tiče Premijer Lige tu još uvek nisu napravili velike promene. Nalaze se na tek 6. poziciji sa 49 bodova, a do sada su zabeležili 13 pobeda, 10 remija i 3 poraza. Na svom terenu uzeli su 25 bodova iz 14 utakmica, a zabeležili su 6 pobeda, 7 remija i 1 poraz. Glavni trener Mančestera, Žoze Murinjo, izjavio: “Liga Evrope nam mnogo znači, a verujem da znate najveći razlog za to. Mislim da će nam večeras navijači na tribinama dati dodatnu energiju i motivaciju uz pomoć kojih možemo doći do 1/4 finala“. “Gosti zaslužuju veliki respekt, ono što su uradili retko ko može“, dodao je Portugalac, kojem za ovaj susret neće biti dostupni napadači Vejn Runi (30n/5g/10 – kapiten i prvi asistent) i Entoni Marsijal (28n/7g/6a), kao i centralni vezista Bastijan Švajnštajger (4n/1g/1a) i levi bek Luk Šo (15n/0g/1a).

Rostov je u Mančester stigao nešto odmorniji u odnosu na njihovog predstojećeg rivala, s’ obzirom da su sa Terekom u prvenstvenoj utakmici odigrali nerešeno bez pogodaka. Nismo mogli videti previše šansi u tom duelu, Rostov je uputio ukupno 4 šuta, od toga 1 u okvir, dok su gosti zapretili samo 3 puta, ali ne ozbiljnije. Zbog tog remija Rostov trenutno zauzima tek 8. poziciju sa 29 bodova, a do sada su zabeležili 8 pobeda, 5 remija i 6 poraza. U gostima su ostvarili 1 pobedu, 2 remija i čak 6 poraza, te sa samo 5 bodova iz 9 utakmica slove za jednog od najgorih gostiju u ligi. Glavni trener Ivan Daniljanc izjavio je: “Dosta smo oslabljeni, ali na Old Traford ne idemo da bi ispali, već da bi pokušali napraviti senzaciju. Kako god znamo i umemo pokušaćemo da dođemo do pozitivnog rezultata!“. Za večeras treneru Daniljancu neće biti dostupni povređeni golman Soslan Džanajev (23n/-25g) i štoper Vladimir Granat (21n/0g/0a), kao ni suspendovani defanzivni vezista Aleksandru Gackan (27n/2g/2a – kapiten) i levo krilo Timofej Kalačov (28n/0g/10a – prvi asistent).


Kvote: 1,22| 6,20 | 16,00 (kladionica Sekabet)

Mančester Junajted će večeras imati jedan jedini zadatak, a to je pobeda. Iako ih i remi bez golova vodi dalje, Murinjo je najavio da ne smeju čekati da Rostov postigne gol, te će napadi “Crvenih Đavoli“ ići od samog početka utakmice. S’ obzirom da je Rostov jedan od najlošijih gostiju u ruskoj Premijer Ligi, ovaj put samo čudo može da im donese prolaz u narednu fazu. Ruska ekipa je svoj teren uspela da iskoristi na dosta dobar način, ali ovaj put biće zaista teško. Naš predlog je 1-1, tj. vođstvo Mančester Junajteda na poluvremenu i pobeda na kraju utakmice, a kvota je oko 1,70 u većini kladionica.

Naša prognoza rezultata je: 2:0 (5,55)

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje