subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Da li će “Bikovi“ iskoristiti domaći teren i proći u istorijsko četvrt finale?

Večeras od tačno 19 časova po našem vremenu, na stadionu “Krasnodar-Arena“, odigraće se revanš utakmica 1/8 finala Lige Evrope između ruskog Krasnodara iz istoimenog grada i španske Selte iz Viga.

Prva utakmica ovog dvomeča odigrana je 9. marta, a završena je pobedom Selta Viga rezultatom 2:1. Iako je španska ekipa sada nešto bliža prolasku u 1/4 finala, ni ruski “Bikovi“ nisu ostali bez šansi s’ obzirom da su postigli mnogo vredan gol u gostima, te će sada morati dati sve od sebe da preokrenu rezultat i svojim navijačima prirede istorijski uspeh. U prvom duelu “Kelti“ su bili bolja ekipa u svakom segmentu igre, čime je pokazano nesnalaženje Krasnodara na gostujućim utakmicama. Selta je tokom 90 minuta uspela da uputi čak 16 šuteva ka golu Stanislava Kricijuka, od kojih je 6 išlo u okvir. Sa druge strane, Krasnodar je zapretio samo 6 puta, a samo 2 šuta su išla direktno u okvir gola. Posed lopte takođe je bio na strani španske ekipe, koja je dominirala terenom sa 60 procenata. Golove za domaće postigli su Danijel Vas (50′) i Klaudio Bovju (90′), dok je poraz gostiju ublažio fantastični Viktor Klason (56′).


Krasnodar u duel sa Seltom ulazi nakon verovatnog preokreta u prvenstvenoj utakmici sa Lokomotivom, koju su odigrali pre samo 2 dana. Imali su “Bikovi“ zaostatak od jednog gola već u 36. minutu prvog poluvremena, da bi skoro na samom početku druge deonice počelo odlično izdanje gostujuće ekipe. Najpre je u 55. minutu Šalimov napravio izmenu, umesto Ilje Žiguljeva ušao je Pavel Mamajev, a samo dva minuta kasnije isti igrač postigao je svoj prvi gol posle nekoliko meseci odsustva zbog povrede. Nakon toga igra ekipe u zeleno-crnim dresovima bila je još bolja da bi konačan rezultat postavio Vanderson u 64. minutu. Taj preokret postavio je “Bikove“ na visoku 4. poziciju, gde sada imaju 32 boda i učinak od 8 pobeda, 8 remija i 3 poraza. S’ obzirom da protiv Selte ovaj put igraju kod kuće, treba napomenuti da je Krasnodar jedan od najboljih domaćina u ruskom prvenstvu, s’ obzirom da imaju 24 boda iz 11 utakmica i učinak od 7 pobeda, 3 remija i 1 poraza. Glavni trener ove ekipe, Igor Šalimov, po pitanju evropskog duela izjavio je: “Pre dva dana igrali smo tešku utakmicu protiv Lokomotive, pobedili smo, ali to sada moramo da “izbrišemo“. Nadam se da su igrači svesni koliko bi naš prolazak u 1/4 finala značio ruskom fudbalu, ruskom narodu, a pre svega Rusiji. Potrebno je da se pre svega psihički pripremimo, fizički to i nije toliko bitno, ali važno je da posedujemo ogromnu mentalnu snagu. Na kraju, kako bude – biće“. Imaće Šalimov mnogo problema prilikom izbora igrača za startnu postavu, s’ obzirom da će mu večeras neće biti dostupni neki ključni igrači ekipe iz Krasnodara. Najbolji strelac Fjodor Smolov (22n/18g/1a) zaradio je povredu zadnje lože na utakmici protiv Spartaka, zbog za sada nepoznatih razloga na terenu neće biti ni ofanzivnog veziste Tornikea Okriašvilija (13n/1g/1a), kao ni centralnog veziste Marata Izmajlova (11n/2g/0a) koji je juče sporazumno raskinuo ugovor sa klubom. Prvi golman Stanislav Kricijuk (28n/-27g) pod upitnikom je zbog lakše povrede, a njegov trenutni status znaće se tokom današnjeg dana.

Selta Vigo je nakon susreta sa Krasnodarom odigrala jednu utakmicu u okviru domaćeg prvenstva, gde su na svom terenu poraženi od Viljareala, rezultatom 1:0. Može se reći da su “Kelti“ bili bolja ekipa, da su više napadali i stvarali više šansi, ali u fudbalu je bitno samo iskoristiti dobijene prilike, što je “Žuta podmornica“ na kraju i uradila, pogotkom Roberta Soldada u 45. minutu utakmice. Ekipa u svetlo-plavim dresovima trenutno se nalazi na 11. poziciji sa 35 bodova iz 26 utakmica, a zabeležili su 10 pobeda, 5 remija i 11 poraza. Treba istaći i da Selta Vigo uz Real Madrid ima utakmicu manje u odnosu na sve ostale članove španskog prvenstva. U gostima su uzeli samo 10 bodova iz 13 utakmica, a zabeležili su 2 pobede, 4 remija i 7 poraza. Glavni trener Eduardo Berico pozvao je na oprez i koncentraciju igrača pred večerašnji duel sa Rusima: “Imamo prednost, ali još ništa nije gotovo. Mi smo iskoristili naš teren, a videćemo da li će i oni to isto uraditi. Moramo biti skoncetrisani i pažljivi tokom svih 90 minuta, pokušaćemo da ne srljamo i da ne pravimo glupe greške. Rekao bih to ovako: nećemo se previše braniti, ali nećemo ni previše napadati!“. Glavni trener za susret sa Krasnodarom neće moći da računa samo na centralnog vezistu Pabla Hernandeza (32n/1g/1a), koji je povređen tokom utakmice sa Sportingom iz Hihona u okviru 24. kola španske La Lige (26. februar).


Kvote: 2,45| 3,35 | 3,00 (kladionica Sekabet)

Sve u svemu, naše mišljenje je da je ovo utakmica za izbegavanje, a za to postoji više razloga. Krasnodar je odličan na svom terenu, ali ovaj put biće mnogo oslabljeni neigranjem najboljeg strelca i dva igrača koja se ne viđaju često na terenu, ali kad se pojave naprave pravu predstavu. Sa druge strane, Selta je veoma loša gostujuća ekipa, ali će za danas biti skoro pa kompletni i to bi trebalo da im predstavlja blažu prednost u odnosu na Krasnodarce. Lako ovde može da se zaključi da se i po kvalitetu i po formi radi o dve veoma slične ekipe, ali je prvu utakmicu presudila samo nesposobnost Krasnodara u drugim sredinama.

Naša prognoza rezultata je: 1:1 (6,25)

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje