četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Dinamo Minsk – NSI Runavik (najava utakmice)

17:30 Dinamo Minsk (Belorusija) – NSI Runavik (Farska Ostrva)

Danas od 17 časova i 30 minuta na stadionu “Traktor“ (Minsk) u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigraće se prva utakmica dvomeča između beloruskog Dinama iz Minska i NSI Runavika sa Farskih Ostrva.


Stadion:

Stadion “Traktor“ u Minsku kapaciteta je 17 hiljada i 300 mesta, a prekriven je standardnom travnatom podlogom. To je drugi po veličini stadion u Minsku, a za domaće utakmice koriste ga ekipa Dinama, kao i mlađe kategorije reprezentacije Belorusije.


Sudije

Sudijsku četvorku koja dolazi iz Ukrajine predvodiće iskusni Oleksandr Derdo, dok će njegovi asistenti biti Viktor Matjaš i Volodimir Visocki. Za četvrtog arbitra postavljen je Vitalij Romanov.

Oleksandr Derdo je do sada sudio na 6 utakmica evropskih takmičenja, od čega 5 u Ligi Evrope i 1 u Ligi Šampiona. Tokom tog perioda podigao je 26 žutih i 2 crvena kartona, a pritom je dosudio čak 5 jedanaesteraca (na svakoj utakmici u Ligi Evrope po jednom). Do sada nije delio pravdu ni beloruskim ni ekipama sa Farskih Ostrva.


Dinamo Minsk (Belorusija)

Dinamo Minsk je u prošloj sezoni zauzeo 3. poziciju na tabeli beloruske Višaje Lige i time izborio učešće u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon 30 kola na svom kontu imali su 55 bodova i učinak od 15 pobeda, 10 remija i 5 poraza, uz gol razliku 46:28. Što se tiče tekuće sezone, Dinamo se trenutno nalazi na 2. poziciji, a nakon 14 odigranih utakmica uzeli su 31 bod, s’ obzirom da su zabeležili 10 pobeda, 1 remi i 3 poraza, uz gol razliku 18:5. Kao što svi znamo, Dinamo je jedan od najtrofejnijih beloruskih klubova, a titulu šampiona osvojili su čak 7 puta, od čega 5 puta u prvih 5 sezona nakon proglašenja nezavisnosti Belorusije.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Ekipa iz Minska je druga ekipa u istoriji beloruskog fudbala (posle BATE Borisova) koja je uspela da izbori plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a to se desilo u dve sezone za redom, 2014-15 i 2015-16. Oba puta Dinamo je zauzeo poslednju poziciju na tabeli. U Ligi Šampiona odigrali su ukupno 12 utakmica, a ostvarili su 3 pobede, 5 remija i 4 poraza, uz gol razliku 18:18. Sa druge strane, u Ligi Evrope odigrali su čak 46 utakmica, a pritom su ostvarili 20 pobeda, 9 remija i 17 poraza, uz gol razliku 65:55. Ekipa Dinama iz Minska nikada nije ispala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Dakle, tokom svake od 6 sezona u Ligi Evrope uspeli su da dođu do 2. kola, a do 3. kola kvalifikacija stigli su tokom čak 5 sezona.

Sastav:

Dinamovci predstavnika Farskih Ostrva dočekuju u odličnom raspoloženju i, ono što je bitno, kompletni. Za ovu utakmicu registrovano je čak 27 igrača, od čega 4 golmana, 9 defanzivaca, 7 veznjaka i 7 napadača, te po tom pitanju trener ne bi trebao da ima problema. Što se tiče izostanaka, povređenih igrača nema, ali su centralni vezista Kiril Premudrov (14n/1g/0a) i centralni napadač Jevgen Budnik (4n/1g/0a) danas napustili ekipu nakon isteka ugovora.

Izjava trenera:

“Pripremamo se kao i uvek, jer nema loših timova u Ligi Evrope i pred utakmicu svima su šanse jednake. Bitno je da su svi igrači zdravi i odmorni i da se svi pripremamo za utakmicu sa Runavikom. Naravno, nisam zaboravio na ligaški duel protiv Vitebska, ali tada će biti nekoliko rotacija u sastavu. Imam kvalitetnu ekipu i odlične igrače i ne vidim ikakav problem u tome. Naš cilj je naravno grupna faza i svi ćemo se potruditi da tamo i stignemo. Protivnika ne podcenjujemo, a jedna od prednosti biće nam veoma toplo vreme, koje nije često na Farskim Ostrvima“ – reči su glavnog trenera Sergeja Gurenka.


NSI Runavik (Farska Ostrva)

NSI Runavik je 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope izbori osvojivši 3. poziciju u faranskoj Premijer Ligi. Uspeli su da tokom te sezone zarade 55 bodova iz 27 utakmica, a zabeležili su 18 pobeda, 1 remi i 8 poraza, uz gol razliku 60:36. U tekućoj sezoni trenutno se nalaze takođe na 3. poziciji, a imaju 24 boda iz 14 utakmica, sa učinkom od 6 pobeda, 6 remija i 2 poraza i gol razlikom 26:14. Jedinu titulu šampiona Farskih Ostrva osvojili su davne 2007. godine.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Runavik je tokom 7 sezona učestvovao u Ligi Evrope, a samo tokom jedne u Ligi Šampiona. U Ligi Šampiona odigrali su samo jednu utakmicu, u okviru prvog kola kvalifikacija u sezoni 2008-09, gde je ukupnim rezultatom 3:1 bolja bila ekipa Dinama iz Tbilisija. Farani su kod kuće uspeli da zabeleže pobedu (1:0), ali je ubedljiv poraz u Gruziji (3:0) bio dovoljan za ispadanje. Što se tiče Lige Evrope, ova ekipa u tih 7 sezona ni jednom nije prošla u drugo kolo kvalifikacija, a zabeležila je samo 1 pobedu, 1 remi i čak 10 poraza, uz gol razliku 6:31. Runavik već ima iskustva igranja protiv beloruskih ekipa, s’ obzirom da ih je prošle sezone u prvom kolu kvalifikacija izbacila ekipa Šahtjora iz Soligorska, ukupnim rezultatom 7:0. Na Farskim Ostrvima bilo je 2:0 za Beloruse, dok su u gostima uspeli da zabeleže teži poraz, rezultatom 5:0.

Sastav:

Za ovu utakmicu registrovana su 24 igrača, od čega 3 golmana, 8 odbrambenih igrača, 11 vezista i samo 2 napadača. Zbog ovoga, predpostavlja se da gol protivnika neće biti glavni prioritet već da će se čuvati sopstvena mreža i igrati na što remi ili što blaži poraz. Ekipu čine uglavnom lokalni igrači, kao i pojedini iz Danske, a prosečna vrednost igrača procenjuje se na 25 hiljada evra.

Izjava trenera:

Do izjave glavnog trenera ekipe Runavika – Andersa Gerbera, nažalost nismo uspeli da dođemo.


Prognoza:

Ove dve ekipe se ni jednom do sada nisu sastale pa je za očekivati nešto opreznija i pažljivija igra, posebno nakon prvih 45 minuta kada se ispituje protivnik. Dinamo iz sezone u sezonu prolazi bar u drugo kolo kvalifikacija, dok pak sa druge strane Runavik nema uopšte iskustva sa drugom “epizodom“ Lige Evrope. Pobeda domaće ekipe pred punim stadionom ne bi trebala da se dovodi u pitanje, ali mi smo mišljenja da ipak nećemo videti veliki broj golova. Runavik je u Belorusiju došao da se brani, problem će im predstavljati veoma toplo i sparno vreme u Minsku i svakom riziku nema mesta. Od Dinama se naravno ne očekuje ultra-ofanzivna igra, a kako je to čest slučaj kod beloruskih ekipa, itekako je realno probati sa tipom da na poluvremenu ni jedna strana neće voditi. Naša prognoza je: POBEDA DINAMA iz MINSKA – 2:0 (@6,55)

[1] 1,15 (pobeda domaćina)

[NE2] 1,65 (gosti ne postižu gol)

[SP1] 1,80 (pobeda domaćina bez primljenog gola)

[X-1] 4,05 (nerešen ishod na poluvremenu i pobeda domaćina na kraju utakmice)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje