Danas kreću kvalifikacija za Ligu Evrope i za fudbalski klub Partizan koji će od 20:15 gostovati ekipi Rudara iz Pljevalja, na neutralnom terenu u Nikšiću, meč se igra u sklopu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rudar je prošlu sezonu završio na 5.mestu tabele Crnogorske Prve lige, sa skorom 13-10-13 i gol razlikom 32:28. Oni na terenu nisu izborili plasman u ovogodišnju Ligu Evrope, ali su ipak uspeli da uđu u nju je 4. Grabalj nije dobio licencu za takmičenje u Evropi.

Što se tiče ekipe, oni su igrali izuzetno neefikasne mečeve u prošloj sezoni, a najbolji strelac tima bio je Bošnjak sa 4 gola, on je i dalje u timu, ostatak ofanzivnog potencijala u Radomiru Đaloviću (nekadašnjem mladom reprezentativcu SiCG) i Rodoljubu Paunoviću napustio je klub. Slična situcija je i sa stranim igračima kojih je prošle sezone bilo 4, ali nisu imali bitnu ulogu u timu. Otišao je i levi bek Stevan Reljić (nekada igrač Crvene Zvezde). Stiglo je nekoliko igrača iz domaćih klubova, ali adekvatne zamene za odlazeće igrače nisu stigle u klub.

PRETHODNA UČEŠĆA U EVROPI: Ako pogledamo prethodne sezone, u sezoni 2016/17 Rudar je ispao u prvom kolu od albanskog Kukešija (poraz na domaćem terenu 0:1 i remi na gostovanju 1:1). U sezoni 2015/16 ispali su od azerbejdžanskog Karabaga (poraz na domaćem terenu 0:1 i remi na gostovanju 0:0).

Ekipa Partizana, je završila srpsku Superligu na 2. mestu, a čini se da je mala rotacija u timu i puno mečeva u Evropi uzelo danak, tako da objektivno nisu ni mogli više. U okviru Lige Evrope prošle godine uspeli su da prebrode grupnu fazu što je veliko iskustvo za tim koji nije previše menjan.

Što se tiče tranfera, tim je napustio napadač Leander Tavamba koji je otišao u Al Tavaon u Saudijsku Arabiju, nema više ni levog beka Antonova kojem je istekla pozajmica iz Grashopersa. Što se tiče novih igrača, u tim je stigao desni bek Enače iz redova ruskog Rubina, potom štoper Mark Valjente iz belgijskog Eupena, mladi levi bek Šehović prekomandovan je iz redova Telepotika, dok je napad pojačan dolaskom dvojice igrača Nemanje Nikolića iz Spartka i Rikarda Gomesa iz portugalskog Nacionala, inače najboljeg strealca Druge lige Portugala. Tokom priprema Partizan je igrao promenljivo, ali ono što može da raduje navijače je odlična forma Sejdube Sume.

Partizan je prolazio prvu rundu kvalifiakacija u Evropi u 11 od poslednjih 12 pokušaja.

Očekujemo jedan meč gde će Partizan potpuno dominirati i najverovatnije slaviti već u prvom meču iako ni jedan ni drugi tim nisu još uvek ni blizu pune takmičarske forme.

PREDLOG za KLAĐENJE: 2 & 0-3 gola (kvota 1,90)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.