četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Mogu li da se naslute polufinalisti?

Prvi mečevi četvrtine finala Lige Evrope su završeni, a utisci se polako sumiraju. Jedno je gotovo sigurno, nakon pobede Valensije protiv Viljareala na strani rezultatom 1:3, vrlo je teško zamisliti Viljareal u polufinalu ovog takmičenja. Strelci su bili Guedes (x2) i Wass za Valensiju, kao i Cazorla za Viljareal.

Čelsi je opravdao ulogu favorita i slavio uz minimalnih 0:1 protiv Slavije iz Praga koja je u osmini finala izbacila Sevilju. Strelac je bio Alonso u 86. minutu utakmice.

Najuzbudljiviji susret odigrao se u Portugalu, gde je Benfika savladala Ajntraht rezultatom 4:2. Najveći hendikep za nemački klub bio je crveni karton N’Dicke, koji je već u 20. minutu napustio meč. Uprkos tome, Jović i Paciencia postigli su golove za gosta, dok su Joao Felix (x3) i Dias bili precizni i tako domaćinu obezbedili ubedljivu pobedu. Revanš nas tek čeka, a Ajntrahtu je i 2:0 sasvim dovoljno za prolaz u narednu fazu, jer na ovakvim susretima 2 gola u gostima mnogo znače.

Arsenal je, rezultatski gledano, rutinski savladao Napoli, a strelci su bili Ramsey i Koulibaly (autogol). Ostaje nam da sačekamo revanš, a eventualni gol „tobdžija“ u gostima gotovo bi rešio dilemu prolaska u narednu fazu.

Revanš mečevi se igraju za 7 dana u istom terminu kao i večeras.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje