sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Najave utakmica 1. kola u grupi A (četvrtak)

Nakon Lige Šampiona na red je došla i grupna faza Lige Evrope, drugog po rangu najjačeg evropskog takmičenja za klubove. Grupna faza sastoji se od ukupno 12 grupa od po 4 ekipe, a svaka od njih će nakon završetka ove etape imati ukupno 6 odigranih utakmica (svako sa svakim po dvokružnom sistemu).


Ovog četvrtka na programu je svih 48 utakmica 1. kola grupne faze Lige Evrope, a u ovom članku možete da pročitate najavu 2 utakmice u okviru grupe A, čiji članovi su Sparta Prag, Viljareal, Makabi Tel Aviv i Astana.


19:00 Slavija Prag – Makabi Tel Aviv

Slavija je kao ekipa koja je mnogo ulagala tokom ovog leta očekivano sezonu započela odličnim rezultatima u domaćem šampionatu, ali je paralelno sa tim usledilo i ispadanje iz Lige Šampiona od APOEL-a u poslednjem kolu kvalifikacija (ukupnim rezultatom 2:0). Svakako da ni plasman u Ligu Evrope nije ispod njihovog nivoa, naravno da ovde imaju veće šanse da urade nešto odlično i da dokažu da se radi o ekipi sa visokim ambicijama, koja je dosta ulagala u dovođenje igrača i izgradnju sportske infrastrukture. Sve u svemu, ekipa iz češke prestonice trenutno se nalazi na 2. poziciji u domaćem šampionatu, a odlična forma i učinak od 3 pobede i 3 remija, bez i jednog poraza, svakako mogu da se prenesu u Ligu Evrope.

Makabi je nakon gubljenja šampionske krune u prošloj sezoni postao i previše ozbiljan u nameri da titulu vrati u svoje vitrine, a i ako su u uvodnom kolu izraelskog prvenstva ostvarili poraz u naredne 2 utakmice trijumfovali su nad autsajderima lige i tako popravili trenutni skor. Nakon fantastične dosadašnje kampanje u Ligi Evrope gde su bili bolji od Tirane, Rejkjavika, Panioniosa i Altaha svakako da su ušli u formu koja im u ovom takmičenju može dosta pomoći, kao i činenica da ovog leta imaju dosta više utakmica u LE u odnosu na Slaviju.

Kada se pogleda forma ovih ekipa svakako da su na prvi pogled veoma izjednačene, ali ipak postoje određene prednosti i za Slaviju i za Makabi. Dok je Slavija postala ekipa koja je dosta uložila u tim, Makabi je svoje leto proveo u Ligi Evrope i to veoma uspešno, pa svakako smeju da se nadaju pozitivnom rezultatu u ovoj grupi. Mislimo da će ovaj susret biti dosta izjednačen, a da ćemo pobednika saznati (ako ga bude i bilo) tek u poslednjim minutima.

P/K X @1,65 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


19:00 Viljareal – Astana

Viljareal i pored svih ulaganja i dalje nastavlja da donekle opravdava svoj nadimak “Žuta podmornica“. Kao što je to slučaj bio tokom letnjih priprema i u dosadašnjem toku sezone u La Ligi ekipa u žutim dresovima veoma se muči, ali još uvek nisu došli do toga da potope nekog pravog favorita. Nakon ta 3 kola imaju svega 3 boda, s’ obzirom da su nakon poraza od Levantea i Real Sosijedada stvari manje-više popravili trijumfom nad Real Betisom. Danas jednostavno moraju da idu na pobedu, jer sudbinu glavnog trenera može spasiti samo trijumf nad Astanom koja će morati da za ovo gostovanje pređe preko cele Evrope što bi naravno moglo da bude samo prednost za španskog predstavnika.

Astana nastavlja da pokazuje da su u kazahstanskom prvenstvu neprikosnoveni, a posebno upravu kluba raduje činjenica što će pred Viljareal stići nekoliko dana nakon neverovatnog trijumfa nad ekipom Atirau, sa čak 7:0. Naravno, ne treba zaboraviti da su do grupne faze Lige Evrope stigli iz kvalifikacija za Ligu Šampiona gde ih je u poslednjem kolu zaustavio Seltik sa pobedom od 5:0 kod kuće, ali igra koja je prikazana u Kazahstanu gde je Astana uspela da slavi sa 4:3 sigurno da pokazuje da nije reč o naivnom već veoma nezgodnom protivniku. U ovoj grupi zasigurno mogu da budu konkurenti, ali ukoliko ne uspeju da brzo prevaziđu probleme oko dugih putovanja od toga neće biti ništa. Sada treba očekivati slabije izdanje prvenstveno zbog 10 sati letenja, ali kako kola budu odmicala mislimo da će Astana biti sve bolja.

Kao što smo rekli danas će presudnu ulogu na susretu Viljareala i Astane imati veoma dug put koji su gosti morali preći, što sigurno ne treba da se ostavi po strani i ne uzme u obzir. Viljareal jednostavno mora to da iskoristi prvenstveno zbog trenera kome ta funkcija visi u vazduhu, a mislimo da će konačno i oni uspeti da prorade iako se ne sastaju sa velikim favoritom.

1&D2+ @1,40 (pobeda domaćina uz bar 2 gola na utakmici)


Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice MAXBET

Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje