subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Raspoložena Selta dočekuje oslabljene “Bikove“!

U četvrtak, od 21 čas i 5 minuta, očekuje nas 5 utakmica 1/8 finala Lige Evrope, a jedna od njih odigraće se na stadionu “Balaidosa“ između španske Selte iz Viga i ruskog Krasnodara iz istoimenog grada.

“Bikovi“ na ovo gostovanje stižu bez napadača Fjodora Smolova, najboljeg strelca ruskog prvenstva

Selta Vigo u duel sa Krasnodarom ulazi nakon ubedljivog poraza od Barselone, kada su Mesi, Nejmar, Umtiti i Rakitić čak 5 puta zatresli mrežu golmana Serhia Alvareza. Ne treba na taj poraz gledati kao apsolutni slom ekipe iz Viga, s’ obzirom da oni sve karte polažu na Ligu Evrope, a da je La Liga samo sekundarna stvar. Zbog toga očekuje se da fudbaleri u plavim dresovima od prvog minuta igraju svim srcem, jer je i sam plasman u 1/8 finala već sam po sebi veliki uspeh, kako za klub tako i za grad iz koga potiču. Što se tiče španskog šampionata, “Kelti“ se trenutno nalaze na 10. poziciji sa 35 bodova i učinkom od 10 pobeda, 5 remija i 10 poraza. Postali su i jedan od boljih domaćina La Lige sa 25 bodova iz 12 utakmica, jer su zabeležili 8 pobeda, 1 remi i 3 poraza. S’ obzirom da su od gornjeg i donjeg dela tabele poprilično daleko, glavni trener Eduardo Berico nema razloga da kalkuliše u duelu sa krasnodarskim “Bikovima“. Dobra vest za iskusnog argentinskog stručnjaka je to što trenutno ne postoji ni jedna aktivna povreda ili suspenzija nekog bitnog igrača, a po pitanju utakmice sa ruskom ekipom izjavio je: “Mi se stvarno ne osećamo kao favoriti, sastaće se dva tima koja su eliminisala jake timove, mi Šahtjor, a oni Fenerbahče“, a kasnije je dodao i: “Krasnodar  je veoma organizovan tim, te nas sutra očekuje veoma teška utakmica. Suočićemo se sa odličnom ekipom i moraćemo da napadamo sa mnogo strpljenja. Naš poraz od Barselone neće imati uticaja, jer se radi o različitim takmičenjima.“.

Krasnodar ne može da se pohvali odličnim nastupima u poslednjih nekoliko dana, s’ obzirom da ih je iz kupa eliminisao Ural (nakon penala), a da su u prvom prolećnom kolu u okviru Premijer Lige zabeležili remi sa Spartakom (2:2), gde je jedan pogodak bio autogol Serdara Taskija, a drugi sa bele tačke Fjodora Smolova. U ruskoj Premijer Ligi “Bikovi“ se trenutno nalaze na 4. poziciji sa 29 bodova, a zabeležili su 7 pobeda, 8 remija i 3 poraza. U gostima su uzeli samo 5 bodova iz 7 utakmica, što ih stavlja u ulogu jednog do najgorih gostiju u ruskom prvenstvu, jer su zabeležili 5 remija i 2 poraza. Veliki problem glavnom treneru Igoru Šalomovu predstavljaće izostanak napadača Fjodora Smolova (22n/18g/1a), koji je trenutno i najbolji strelac u ruskom prvenstvu sa 11 golova iz 13 nastupa. Ruski reprezentativac je ostao u Krasnodaru, s’ obzirom da je 10 minuta pred kraj utakmice sa moskovskim Spartakom zaradio povredu zadnje lože, te je trenutno podvrgnut mnogobrojim ispitivanjima. Pored njega Šalimovu neće biti dostupni desni bek Vitalij Kalešin (21n/0g/4a) i defanzivni vezista Šarl Kabore (22n/0g/2a), koji su zbog žutog kartona suspendovani na jedan meč u okviru Lige Evrope, dok je centralni vezista Jurij Gazinski (30n/2g/2a) pod upitnikom za nastup s’ obzirom da je zaradio lakšu povredu desnog kolena u utakmici protiv Spartaka. Po pitanju duela sa Seltom, Šalimov je izjavio: “Biće mnogo teško bez Smolova, ali ne smemo da tugujemo. Iako smo ostali bez najvećeg pokretača ekipe, mi imamo mnogo kvalitetnih igrača koji mogu da ga dostojno zamene. Biće teško, ali nadamo se novom uspehu“.


Kvote: 1,63 | 3,77 | 6,29 (prosek)

Selta, inače ekipe koja slovi za veoma dobrog domaćina u španskom prvenstvu, a koja je čak porazila i Barselonu (4:3), u duel sa Krasnodarom ulazi sa mnogo motivacije i samopouzdanja, a ono što je najbitnije bez izostanaka ključnih igrača. Sa druge strane, ruski “Bikovi“ su dosta oslabljeni, a s’ obzirom da slove za dosta lošu gostujuću ekipu od njih ne možemo da očekujemo previše. Uzimajući u obzir sve najvažnije činjenice dolazimo do zaključka da je najrealniji ishod ove utakmice – pobeda domaće ekipe. Kvota na pobedu domaćina, tj. Selte iznosi oko 1,63.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje