četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Revanš duel dve nemačke ekipe!

Večeras od 21 čas i 5 minuta očekuje nas revanš utakmica 1/8 finala Lige Šampiona između nemačkih ekipa Borusije Menhengladbah i Šalkea, koja će se odigrati na stadionu “Borusija-Park“ u Menhengladbahu.

Prva utakmica ovog dvomeča, koja je odigrana 21. februara, završena je nerešenim ishodom sa po jednim golom obe strane, te u revanš utakmicu sa blažom prednošću ulazi ekipa Borusije Menhengladbah koja ima postignut gol u gostima. Duel na “Feltins-Areni“  u Gelzenkirhenu bez ikakve sumnje pripao je domaćoj ekipi Šalkea. Plavo-beli su terenom dominirali u svakom smislu, imali su posed lopte 55%, čak 22 šuta u okvir gola, od čega je čak 9 direktno ugrozilo gol Jana Zomera. Sa druge strane, Borusija Menhengladbah uputila je samo 5 šuteva ka protivničkom golu, a golman Ralf Farman imao je većih problema samo 3 puta. Gol za goste postigao je Jonas Hofman (15′) na asistenciju Larsa Štindla, dok je kod omaćih precizan bio Guido Burgsteler (25′) nakon asistencije Leona Gorecke. Gostujuća ekipa je pametno iskoristila možda i jedinu pravu priliku, te je tako izborila veoma važnu prednost pred utakmicu na svom terenu.


Borusija Menhengladbah je nakon gostovanja Šalkeu odigrao još jednu gostujuću utakmica, protiv Hamburga u okviru 24. kola Bundeslige gde su poraženi rezultatom 2:1. Igra Borusije bila je vrlo nestabilna, a utakmica je praktično bila repriza one protiv Šalkea, s’ obzirom da je Hamburg izdominirao na svim poljima. Taj poraz odveo ih je na tek 9. poziciju, sada imaju 32 boda, a ukupno su ostvarili 9 pobeda, 5 remija i 10 poraza. Kod kuće igraju nešto bolje nego u gostima, pa bi ovaj put mogli da očekujemo bolje izdanje. Na svom stadionu u prvenstvu su uzeli 21 bod iz 12 utakmica, a zabeležili su 6 pobeda, 2 remija i 2 poraza. Glavni trener Diter Heking oglasio se po pitanju duela sa Šalkeom: “I mi i oni moramo dati sve od sebe da prošli u narednu rundu takmičenja. Šalkeu je ovo možda i poslednja prilika za plasman u evropska takmičenja i sledeće godine. Baš zbog toga moramo da očekujemo da će dati svoj maksimum. Imamo prednost domaćeg terena i to moramo iskoristiti maksimalno“. Njemu za večerašnji susret neće biti dostupni desno krilo Ibrahima Traore (13n/0g/2a), ofanzivni vezista Torgan Azara (28n/10g/6a), kao ni štoperi Mamadu Dokure i Marvin Šulc, koji ove sezone nemaju ni jedan nastup. Napadači Lars Štidl (34n/14g/8a – prvi strelac i prvi asistent) i Rafael (25n/12g/3a – drugi strelac) pod upitnikom su za nastup.

Šalke je u odnosu na Borusiju imao odličan nastup u prethodnoj ligaškoj utakmici, u kojoj su slavili nad Augzburgom sa čak 3:0 i time prekinuli niz od 6 utakmice bez pobede u svim takmičenjima (4 remija i 2 poraza). Plavo-beli su preneli odličnu formu iz Lige Evrope, te su tokom cele utakmice bili bolja ekipa, imali su posed od 62% i čak 25 šuteva ka golu, od čega 7 u okvir. Konačan rezultat postavili su već u 34. minutu, pogotcima Guida Burgstelera (4′ i 29′) i Danijela Kaligiurija (34′). Ta pobeda stavila ih je na 11. poziciju u Bundesligi gde trenutno imaju 30 bodova i učinak od 8 pobeda, 6 remija i 10 poraza. U gostima igraju veoma loše te su uzeli samo 7 bodova iz 11 utakmica, a zabeležili su učinak od 1 pobede, 4 remija i čak 6 poraza, zbog čega su drugi najgori gost u ligi. Glavni trener Markus Vajncirl izjavio je: “Borusija je trenutno u boljoj situaciji, imaju gol u gostima, ali i prednost domaćeg terena večeras. Na papiru oni jesu favoriti, ali to ništa ne odlučuje i mi hoćemo to da pokažemo. Odigrali smo već 2 utakmice protiv njih ovog meseca, prvi put smo poraženi, a drugi put smo remizirali, s’ toga znamo šta možemo da očekujemo večeras“. Za večerašnji susret Vajncirl neće moći da računa na levog baka Abdula Babu (21n/1g/2a), štopera Nalda (28n/2g/2a) i napadača Brila Embola (10n/3g/2a), kojih na terenu nema već određeni vremenski period. Levi bek Sead Kolašinac (28n/2g/7a – prvi asistent) i centralni vezista Leon Gorecka (29n/5g/2a) lakše su povređeni, ali će oni verovatni izaći na teren.


Poslednjih 5 međusobnih utakmica Borusije Menhengladbah i Šalkea:

09.03.17 LE Šalke Borusija Menhengladbah 1 : 1 (1 : 1)
04.03.17 BUN Borusija Menhengladbah
Šalke 4 : 2 (1 : 1)
02.10.16 BUN Šalke Borusija Menhengladbah 4 : 0 (0 : 0)
18.03.16 BUN Šalke Borusija Menhengladbah 2 : 1 (0 : 0)
28.10.15 POK Šalke Borusija Menhengladbah 0 : 2 (0 : 1)

Kvote: 2,15 | 3,45 | 3,50 (kladionica Sekabet)

Večeras ćemo videti čak 3. duel ove dve ekipe u poslednje dve nedelje, što je zaista neverovatna činjenica. Pre ovoga, sastali su se u okviru Bundeslige (4. marta), gde je slavila Borusija, i u okviru Lige Evrope (9. marta), gde je kao što znamo pobednik izostao. Trener Šalkea se nada da će taj niz večeras biti naklonjen njegovoj ekipi, ali o pitanju pobednika odlučuju izdanja i prve i druge strane. Sve u svemu, ovaj put očekujemo reprizu prvog duela, a pre svega bolju igru Borusije. Naš predlog je dupla šansa “1X“, tj. pobeda Borusije ili remi, koja se plaća kvotom 1,30.

Naša prognoza rezultata je: 1:1 (6,95)

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje