četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Rostov dočekuje Mančester na istom mestu gde su srušili Bajern!

U četvrtak, 9. marta, na programu su sve utakmice 1/8 finala Lige Evrope, a jedna među prvima odigraće se na stadionu “Olimp-2“ između ruskog Rostova i engleskog Mančester Junajteda. Taj duel na programu je od tačno 19 časova po našem vremenu.Rostov jednostavno nije mogao da nam priredi bolju najavu za ovu utakmicu. Pre samo 6 dana u okviru 18. kola ruske Premijer Lige na svom terenu (iako u ulozi gosta) demolirali su ekipu Toma iz Tomska, sa čak 6 postignutih golova. Cela ekipa, a posebno Aleksandr Buharov (2 gola), Aleksandr Erohin (1 gol), Marko Dević (1 gol), Serdar Azmun (2 gola i 1 asistencija) i Timofej Kalačov (3 asistencije) pokazali su klubu iz Tomska koliko ih je finansijska kriza uništila, ali time su pokazali i Mančesteru čega treba da se plaše. “Selmaši“ u ruskom prvenstvu trenutno zauzimaju 7. poziciju sa 28 bodova, a do sada su zabeležili 8 pobeda, 4 remija i 6 poraza. Postali su i jedan od najboljih domaćina lige, sa čak 23 boda iz 9 utakmica i zabeleženim učinkom od 7 pobeda i 2 remija, gde su pritom primili samo 2 gola. Dodatnu prednost ovoj ekipi može da prestavlja dosta loše stanje terena na stadionu “Olimp-2“ što itekako neće odgovarati engleskoj ekipi, a na čega su Rusi svakako navikli. Što se tiče izostanaka, glavnom treneru Ivanu Daniljancu jedini problem može da predstavlja lakša povreda Dmitrija Poloza (26n/11g/8a), a li postoji šansa da se on ipak pojavi na terenu. Moldavsko-austrijski stručnjak oglasio se po pitanju lošeg stanja na terenu, a njegova izjava je: “Razumem da igrači mogu da se povrede. Fudbal je kontaktni sport i fudbaleri se mogu povrediti čak i na najboljim terenima i najboljim uslovima. Ne treba izostaviti činjenicu da ćemo mi igrati na istom terenu kao i Mančester. Imaćemo iste probleme, ali mi smo na to navikli“.

Mančester Junajted na ovo gostovanje stiže nakon remija sa Bornmutom (1:1), koji je imao čak i igrača manje, tokom celog drugog poluvremena. Taj remi stavio ih je na čak 6. poziciju u engleskoj Premijer Ligi, a trenutno imaju 49 bodova, s’ obzirom da su zabeležili 13 pobeda, 10 remija i 3 poraza. Jedna su od boljih gostujuih ekipa sa 24 boda iz 12 utakmica, jer su zabeležili 7 pobeda, 3 remija i 2 poraza. Za susret sa Rostovom Žozeu Murinju neće biti dostupni štoper Erik Bejli (23n/0g/0a), koji je suspendovan za ovu utakmicu zbog indirektnog crvenog kartona, kao ni povređeni levi bek Luk Šo (15/0g/1a) i napadač Vejn Runi (30n/5g/10a – kapiten). Ofanzivni vezista Henrih Mihtarjan (24n/6g/5a) pod upitnikom je za nastup.  Žoze Murinjo nije krio svoje nezadovljstvo trenutnim stanjem na terenu stadiona “Olimp-2“ u Rostovu na Donu: “Zabrinut sam stanjem na terenu! Igrači mogu da se povrede i ne znam koga bih stavio u startnu postavu. Kada bih imao priliku da otkažem ovu utakmicu, uradio bih to“.


Kvote: 4,90 | 3,56 | 1,81 (prosek)

Biće ovo veoma zanimljiv duel! Rostovu je i 1/8 finala veliki uspeh, a s’ obzirom da u toj fazi Lige Evrope prvu utakmicu igraju na svom terenu, bez ikakve sumenje je da će dati sve od sebe da prođu dalje. Katastrofalno stanje na terenu im svakako ide u korist, jer oni tu igraju već duži vremenski period, a situacija se nije menjala u skorijem periodu. “Selmaši“ su poznati kao odlični domaćini, a u prilog tome ide i činjenica da su baš na stadionu “Olimp-2“ srušili i minhenski Bajern sa 3:2. Sa druge strane, Mančester baš ne blista ove sezone, put dugačak nešto manje od 2,5 hiljada kilometara predstavljaće dodatan teret, a neće moći da računaju čak ni na neke ključne igrače. Shodno svemu tome, nije nemoguće da na ovoj utakmici vidimo pozitivan rezultat ruske ekipe, a dupla šansa “1X“ plaća se kvotom 2,00.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje