petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Young Boys – Partizan (B grupa,1.kolo)

Utakmicom u Bernu od 19 časova u četvrtak počinje 1.kolo u Grupi B, Lige Evrope, a sastaju se ekipe Jang Bojs i Partizan iz Beograda. 

Stadion: STADE DE SUISSE Wankdorf  (32.000) sa veštačkom travom

Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

 

Tokom tekuće sezone ekipa Jang Bojsa odigrala je već sedam mečeva u šampionatu Švajcarske gde je posle furioznog starta i tri pobede bez primljenog gola (Bazel 0:2, Grashopers 0:4 i Lozana 3:0), tim usporio pa je najpre poražen na domaćem terenu od Tuna 0:4, a zatim je remizirao sa Cirihom 0:0 i Sent Galenom 2:2, da bi potom savladili Lugano 3:0. Što se tiče evrokupova, Jang Bojs je igrao kvalifikacije za LŠ, prošao je Dinamo iz Kijeva zbog gola u gostima (3:1 poraz u Kijevu, 2:0 pobeda na domaćem terenu), da bi potom u plejof rundi u oba meča bili poraženi od CSKA Moskve (0:1 na domaćem terenu i 0:2 na gostovanju).

Što se tiče same ekipe, ona gotovo uvek nastupa u formaciji 4-4-2, gde se dosta igra na brzinu krilnih igrača i napadač, Jang Bojs gotovo nikad ne igra mečeve sa malim brojem golova i krajnje je ofanzivan tim. Što se tiče igrača, konce u defanzivi drži iskusni 34-godišnji reprezntativac Švajcarske, Von Bergen, koji dejstvuje u paru sa mladim igračem iz Gane, Nuhu-om. Po boku treba istaći Mbabu koji ima iskustvo igranja u Njukastlu. Vezni red izuzetno je oslabljen odlaskom najboljeg asistenta iz prošle sezone Ravea (17 asistencija) koji je pojačao redove Frajburga, a glavnu reč sada vodi Bertone koji se povredio na meču prvenstva i sigurno ga neće biti u postavi tima, dok su jako opasni po bokovi Fassnacht koji je stigao iz Tuna i Miralem Sulejmani i na njih će Partizanovi defanzivci morati da obrate posebnu pažnju. Napad čini tandem tamnoputih napadača i to Kamerunac,Nsame koji je od dolaska iz Serveta (bio najbolji strelac prošle sezone ovog tima sa 23 gola) postigao 4 gola na 10 utakmica (počeo samo 4 i svaki put je bio strelac). Društvo će mu praviti još jedan brz igrač Asare iz Gane,dok će nekadašnji napadač PSŽ-a Hourou koji je jako opasan u vazduhu najverovatnije propustiti meč zbog povrede.

Izostanci: Benito (levi bek, odigrao 5 mečeva ove sezone), Bertone (centralni vezni igrač, 9 utakmica, 2 gola i 2 asistencije), Hourou (napadač, prošle sezone najbolji strelac tima, ove 5 utakmica, 1 gol)

Očekivana postava Jang Bojsa: Von Balmos, Von Bergen, Nuhu, Mbaba, Burki, Sow, Sulejmani, Sanogo, Fasnacht, Nsame, Asale

Partizan je i posle odlazaka nekoliko jako važnih igrača, poput Milinkovića u Fiorentinu, Leonarda u Al Ahli i Đurđevića u Olimpijakos ipak uspeo da oformi respektabilan tim, što pokazuju i rezultati dosadašnjih mečeva.

U dosadašnjem toku prvenstva Partizan je zabležio skor 5-1-1 (jedini poraz doživeli su od Voždovca 3:1, dok su nerešeno odigrali u derbiju sa C.Zvezdom 0:0). U evrokupovima posle prolaska Budućnosti u drugom kolu kvalifikacija za LŠ (2:0 pobeda na domaćem terenu i 0:0 na gostovanju), Partizan je ispao od Olimpijakosa (3:1 poraz na domaćem terenu i 2:2 na gostovanju). Usledio je dvomeč sa ekipom Videotona, posle 0:0 na domaćem terenu, pobeda na gostovanju 0:4.

Što se tiče tima na golu je neprikosnoven Vladimir Stojković, prvi golman reprezentacije Srbije koji je trenutno u odličnoj formi. Po desnom boku će igrati kapiten tima Vulićević, dok će na štoperskim pozicijama biti tandem Miletić i Ostojić koji je pokazao da može odlično da funkcioniše u mečevima sa Videotonom, na levom boku se očekuje start novog pojačanja Antonova, koji bi trebalo da donese prodornost u napadu i još jednu opciju više. Što se tiče veznog red, posle povrede Kosovića, konkurencija je nešto slabija ne mestu centralnih veznih igrača, jedno mesto rezervisano je za Evertona Luisa, dok će sa njim najverovatnije igrati Marko Jevtović koji će biti neophodan kao pomoć u skoku defanzivcima prilikom dugih lopti na Hourou-a. Bočne vezne pozicije pokrivaće Janković po desnom boku i Zoran Tošić po levom, dok bi iza napadača trebalo da vidimo Tawambu. Za sam kraj, sam špic napada popuniće Ognjen Ožegović, pojačanje iz poslednjeg dana prelaznog roka iz redova Čukaričkog.

Izjava Miroslava Đukića pred meč: ,,Očekuje nas ozbiljan zadatak, Jang bojs je ozbiljna ekipa, trenutno lider u Švajcarskoj. Agresivni su, fizički i tehnički jaki, ali mi smo Partizan i idemo da osvojimo tri boda u gostima. Nećemo da kalkulišemo iako je i remi dobar rezultat, nećemo da se branimo, idemo tamo da ostvarimo šta želimo. Njihova prednost je veštačka trava, dominiraju na svom terenu i potrebno je da se snađemo. Nema izgovora, moramo što pre da se adaptiramo. To je kao da da igrate na blatnjavom terenu a nemate metalne krampone.“

Izostanci: defanzivci Ćirković, Bošković i Marković, vezni igrači Kosović i Suma, i napadači Jovanović i Vlahović – niko od navedenih igrača nije otputovao sa timom.

Očekivana postava Partizana: Stojković, Miletić, Ostojić, Miletić, Vulićević, Everton, Jevtović, Janković, Tošić, Tavamba, Ožegović

Očekivanja: Iako će Jang Bojs morati da napada na domaćem terenu, smatramo da je kvalitet oba tima sličan tako da ne očekujemo posed lopte više u nogama jednog tima, Partizan je pokazao da ume da igra na gostovanjima, gde ove sezone ima skor 1 pobeda i 2 remija. Sa druge strane Partizan će pokušati da preko Tošića i Jankovića napravi višak koji će Tawamba ili Ožegović pretvoriti u golove ili gde će krilni igrači Partizana sami rešavati te situacije.

PREDLOG za klađenje: X2&2+ (pobeda Partizana ili nerešno uz dva i više gola na meču) (kvota 2,30)  predlog 2: GG (oba tima daju najmanje po gol) (kvota 1,75)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje