četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Završnu fazu APOEL smatra istorijskim uspehom!

Večeras će odigrati svih 8 utakmica 1/8 finala ovosezonske Lige Evrope, a u jednom od prvih mečeva bitku će voditi kiparski APOEL i belgijski Anderleht. Ta utakmica je na programu od 19 časova, na stadionu “GSP“ u Nikoziji.

APOEL je dolaskom do 1/8 finala Lige Evrope ostvario uspeh koji je tražen dugi niz godina, s’ obzirom da se radi o ubedljivo najuspešnijem kiparskom klubu, koji je čak 25 puta postao šampion svoje države, a 21 put i pobednik nacionalnog kupa. Bez ikakve sumnje je da sad idu na sve ili ništa, jer su ušli u samu završnicu drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja i da treba da vode bitku sa nekadašnjim osvajačima sličnih takmičenja. Trenutna 1. pozicija na tabeli prve lige Kipra, gde imaju 62 boda i učinak od 19 pobeda, 5 remija i 2 poraza ulila je dodatno samopouzdanje i motivaciju među igrače. Treba napomenuti da u toj istoj ligi kao domaćini još uvek nisu poraženi, a zabeležili su 11 pobeda i 2 remija, te imaju 35 bodova iz 13 utakmica. Za susret sa Anderlehtom glavnom treneru Tomasu Kristijansenu neće biti dostupni centralni napadač Pieros Sotiriou (37n/21g/3a – najbolji strelac), koji je suspendovan na 1 meč u okviru Lige Evrope, centralni vezista Vinicius (37n/7g/3a) i ofanzivni vezista Fakundo Beroljio (24n/4g/5a). Glavni trener ove ekipe po pitanju duela sa Anderlehtom izjavio je: “Odlično je to što na Anderleht idemo nakon pobede u derbiju nad Omonijom. Iako smo tada mislili samo na utakmicu sa Anderlehtom nismo dali protivniku da to iskoristi, pa smo zasluženo slavili. Došli smo do 1/8 finala i daćemo sve od sebe da odemo i dalje!“.

Anderleht ne može da se pohvali dobrim rezultatom na poslednjoj odigranoj utakmici, s’ obzirom da su u okviru belgijskog prvenstva prošle subote zabeležili poraz od Mehelena (3:2). Taj poraz ih je stavio na 2. poziciju gde imaju 58 bodova, isto kao i prvoplasirani Klub Briž, a do sada su ukupno zabeležili 17 pobeda, 7 remija i 5 poraza. U gostima su zabeležili 8 pobeda, 3 remija i 4 poraza, te sa 27 bodova iz 15 utakmica slove za najboljeg gosta belgijske Jupiler Lige. Protiv APOEL-a neće nastupiti samo Endi Kavaja, kojeg na terenu nema još od početka sezone, a dodatnu prednost ovoj ekipi predstavljaće povratak levog beka Ivana Obradovića (20n/1g/2a) i desnog beka Denisa Apije (10n/0g/0a) koji su do skora bili povređeni. Glavni trener Rene Vejler izjavio je: “Odlično poznajem atmosferu na stadionu u Nikoziji, a APOEL pred svojim igračima igra i više nego što su njihove mogućnosti. Ne moram ništa mnogo ni da govorim, jer vam podvig te ekipe protiv Atletika može reći sve. Nadam se da ćemo izdržati prvu utakmicu, a u revanš utakmici odlučiti ovaj duel“.


Kvote: 2,90 | 3,15 | 2,65 (kladionica Sekabet)

APOEL će bez ikakve sumnje napadati od samog starta, jer im eventualni prolaz u 1/4 finala može doneti samo odlična partija kod kuće, na Kipru, gde je klima najveća prepreka svakog rivala na koga nalete. Anderleht će, po rečima trenera, pokušati samo da ostane ne poražen u gostima, a glavni napad očekuje se za vreme revanš utakmice. Domaći su ostali bez svog najboljeg strelca i nekoliko ključnih igrača, dok se gostima vraćaju neki bitni igrači. Sve u svemu, po našem mišljenju ovo je utakmica za izbegavanje, te vam ne savetujemo da se kladite na nju.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje