četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Kup Francuske : Monako – Paris SG

Od 21 čas nas očekuje finale Liga Kupa Francuske, koje će biti odigrano na stadionu Olympique Lyonnaisa, a sastaće se ekipe Monaka i Paris Sen Žermena, trenutno dve najbolje plasirane ekipe i u Francuskoj ligi 1.

Monako ove sezone pruža odlične partije, mladi igrači koji su ove sezone eksplodirali u redovima ovog tima, dostigli su već višemilionske vrednosti, a bogatiji klubovi se utrkuju za njihove potpise. Do finala ovog takmičenja, ekipa Monaka je redom izbacivala Ren rezultatom 7:0, Sošo posle boljeg izvođenja jedanaesteraca i Nansi sa 1:0. Pred ovaj meč Monako je vezao šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a uz to uspeo je i da izbaci Mančester City i plasira je u četrvrtifanale Lige šampiona. Pred današnji meč trener domaćih neće moći da računa na: Boschilia (11/6/2 sredina), Carrillo (17/7 napad) i Fabinho (29/8 odbrana, suspendovan), a pod znakom pitanja su nastupi Sidibea (24/2/4 odbrana) i Falcao (22/16/4 napad).  Trener domaćih Leonardo Jardim je u najavi meča rekao: ,, Monako i PSŽ su dve najbolje ekipe LIGA 1 (ovo je prvo finale između 1. i 2.  u ligi 1 od 2010. godine kad su igrali Marsej i Bordo). Nema favorita, iako  Pariz ima više iskustva i tri pobede u Liga Kupu. Mi smo pokazali da znamo da pružimo lepu igru i igramo mečeve sa mnogo golova. Imamo jedan i po mesec di titule,a finale je prva prilika da osvojimo jedan trofej. Cilj je i bio da se dođe finala, pobeda je takođe cilj. Poslednjih nekoliko sezona, mečevi protiv PSG su intenzivni i uravnoteženi, finale treba da bude isto takvo“

LEONARDO JARDIM (TRENER MONACA)

Paris SG, drugoplasirani tim u prvenstvu je do finala Liga Kupa stigao pobedama nad Lilom 3:1, Mecom 2:0 i Bordom 4:1 i ovo će biti prvi od duela protiv Monaka gde će morati da dokazuju da su skupo plaćeni igrači ovog tima bolji od mladih i talentovanih igrača Monaka. Ovaj tim je pretrepeo veliki udarac posle ispadanja od Barselona u poslednjim trenutcima revanš meča, gde je poražen 1:6. Trener ovog tima Unije Emeri je u najavi meča rekao: ,,Ovo je konačna prilika da osvojimo pehar, za nas i za fanove. Ovo bi trebalo da bude vrlo dobra utakmica. Biće 12.000 naših navijača, želimo da pobedimo za njih. Takođe želimo da pokažemo da smo sposobni da pobedimo Monako i da smo najbolji tim u Francuskoj. Mi to možemo.Mi smo veoma motivisani i srećni što smo ovde. Ovo je dobra prilika da se poboljša naša igra i rezultati protiv Monaka ove sezone. Svi igrači žele da igraju i dođu do pobede, PSŽ je navikao da osvaja titule“ Pred ovaj duel trener PSž-a neće moći da računa na defanzivca Marquinhosa (23/1) i veznjaka Krychowiaka (11/0). 

EMERY ( TRENER PSŽ-a)

U međusobnim mečevima poslednjih sezona imali smo različite rezultate na mečevima ovih rivala, u periodu od 2010. do 2014. videli smo 6 nerešenih mečeva, posle čega su oba tima ostvarila po dve pobede, dok je poslednji meč završen nerešeno 1:1.

Očekuje nas svakako jedna odlična utakmica fudbalskih majstora na obe strane, Monako je pokazao da voli da igra otvoren i napadački fudbal čime su kupili ljubitelje fudbala i van svoje zemlje, a mladi igrači poput Silve, Mbapea, Bagayoka i nešto stariji Falcao, Fabinho i Moutinho, tim su od kojeg treba da strepi svaki rival. S druge strane dočekuje ih još jedan tim čija je vrednost na tržištu među najvišim od svih svetskih timova i tim koji želi da osvaja trofeje i pokaže da je katastrofalan poraz od Barselone samo slučajnost i loše veče. Ukoliko volite kvalitetan fudbal, predlažemo vam da večeras pogledate ovaj duel, a što se tiče predloga za kladinicu smatramo da je tip 2-4 gola koji je bio prolazan na 10 od poslednjih 11 međusobnih mečeva najrealniji za ovaj meč, kladionice na igru 2-4 gola nude kvotu 1,51.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje